Δελτία Τύπου|

10 3

Νέα δεύτερη ενημερωτική συνάντηση, παρουσία εκπροσώπων της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΑΕ» πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Ν. Ραιδεστό με πρωτοβουλία του Δήμου Θέρμης, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαβούλευση της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του εξωτερικού οδικού δακτυλίου από τον ανισόπεδο κόμβο του Χορτιάτη μέχρι τη Νέα Ραιδεστό και των συνδέσεων των οικισμών Τριαδίου, Φιλοθέης και Ν. Ραιδεστού.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Tρίτη 25/11/2014, στις 18:30 στο Κέντρο Πολιτισμού Ν. Ραιδεστού.
Την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση και συζήτηση για το συγκεκριμένο έργο στο Τριάδι.
Τα στοιχεία της Μ.Π.Ε. του έργου παρουσίασε η συγκοινωνιολόγος και συνεργάτης του δήμου Θέρμης Μαρία Γρηγοριάδου, ενώ τοποθετηθήκαν ο δήμαρχος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι και κάτοικοι των τριών οικισμών.
Σημειώνεται η διαδικασία διαβούλευσης του έργου από την Μητροπολιτική Επιτροπή της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ολοκληρώνεται στις 16-12-2014.
Στοιχεία για το έργο
Το έργο, που υλοποιείται από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» έχει στόχο την ευκολότερη πρόσβαση των οικισμών Πεύκων, Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου, Εξοχής, Χορτιάτη και Πανοράματος με το αεροδρόμιο και τη Χαλκιδικής καθώς και τη σύνδεση της Θέρμης, Τριαδίου και Ν. Ραιδεστού με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ, το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης και την υπόλοιπη Ελλάδα.
Ο νέος οδικός άξονας, σύμφωνα με τους μελετητές, θα ανακουφίσει την ανατολική περιφερειακή και τον άξονα Πεύκων-Ασβεστοχωρίου –Χορτιάτη, ενώ θα συνδέει τον Αερολιμένα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ.
Το μήκος της σχεδιαζόμενης οδικής αρτηρίας ανέρχεται στα 11,6 χιλιόμετρα, της συνδετήριας με το αεροδρόμιο στα 3,2 χιλιόμετρα και η συνδετήρια οδός θέρμης Ν. Ραιδεστού στα 2,5 χιλιόμετρα. Περιλαμβάνει 4 σήραγγες, 3 κοιλαδογέφυρες και 5 ημιστέγαστρα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window