TSITSANIS 2015 ΣΟΥΡΩΤΗ Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννηση  του Βασίλη Τσιτάνη, του σημαντικότερου από τους δημιουργούς της ελληνικής λαϊκής μουσικής και τραγουδιού του 20ου αιώνα, θα πραγματοποιηθεί μουσική λαϊκή βραδιά με την ηλεκτρική  κομπανία της ΔΕΗ, την Πέμπτη 27/8 στo Kέντρο Πολιτισμού Σουρωτής με είσοδο ελεύθερη.

Ο Βασίλης Τσιτσάνης έγραψε τραγούδια που αγγίζουν τις ψυχές μας και μέσα από ένα διαλεκτό στίχο μας πρόσφερε αθάνατα μουσικά αριστουργήματα.
Η μουσική του Β. Τσιτάνη αναβάθμισε το ελληνικό λαϊκό τραγούδι, με τέτοια ευαισθησία και σε τέτοιο επίπεδο που προκαλεί συγκίνηση ακόμα και όταν ακούγεται σε μια συνοικιακή ταβέρνα από λαϊκούς μουσικούς ή από μια συμφωνική ορχήστρα σε μεγάλα μουσικά σαλόνια.
Και 100 χρόνια από τη γέννησή του ο Βασίλης Τσιτσάνης ζει για πάντα μέσα από τα τραγούδια του και θα εξακολουθεί να συναρπάζει και να συγκινεί ακόμη και πολύ νέους ανθρώπους, παραμένοντας διαχρονικός και επίκαιρος όπως μόνο οι μεγάλοι της Τέχνης.
«Τίποτα δεν αγνόησα στα τραγούδια μου. Η φαντασία μου φτερούγισε παντού» έλεγε ο ίδιος.
Και το ελληνικό λαϊκό τραγούδι ταξίδεψε μαζί του παντού και θα συνεχίσει να ταξιδεύει στέλνοντας με τον παντοδύναμο τρόπο της μουσικής μαθήματα ανθρωπιάς, κατανόησης και αγάπης για τη ζωή και τον άνθρωπο.
Η Ηλεκτρική Κομπανία, που καμία σχέση δεν έχει με “ηλεκτρικά όργανα”, άρχισε να σχηματίζεται σιγά σιγά το καλοκαίρι του 1995 από μερικούς εργαζόμενους στην ΔΕΗ.
Η κοινή τους αγάπη για το ρεμπέτικο και το λαϊκό τραγούδι έψαχνε να βρει διέξοδο μέσα από την καθημερινότητα και τον εργασιακό τους περιβάλλον. Έχοντας την γνώση των οργάνων, την αγάπη για την μουσική και το μεράκι, ρίξανε την ιδέα… “…να κάνουμε μια κομπανία, να παίζουμε και να τραγουδάμε βρε παιδιά!”.
Σήμερα αποτελεί τμήμα του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Προσωπικού Δ.Ε.Η.
Θα τους απολαύσουμε σε μια ξεχωριστή βραδιά στη Σουρωτή.

Διοργάνωση: Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο