Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

αντλια πετρελαίουΜια περίπλοκη μηχανική δημιουργία, ένα μοντέλο ανελκυστήρα, καθώς και μια αντλία πετρελαίου κατασκεύασαν τα παιδιά που συμμετέχουν στο εργαστήριο εκπαιδευτικής Ρομποτικής των ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης. Ο ανελκυστήρας ανεβαίνει, κατεβαίνει, μπορεί να μεταφέρει εύκολα το βάρος, ενώ σταματά αυτόματα με έλεγχο από τους αισθητήρες απόστασης και κλίσης. Τελευταίο τους επίτευγμα είναι μία αντλία πετρελαίου, την οποία ελέγχουν από τον αισθητήρα κίνησης που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν. Στο πλήρες εκπαιδευτικό πρόγραμμα ρομποτικής, των ΚΔΑΠ του δήμου Θέρμης, της Πόλης που Μαθαίνει (Thermi Learning City) μαθαίνουν να συνεργάζονται και να αξιοποιούν τις δεξιότητές τους. Κατασκευάζοντας απλά, αλλά και περίπλοκα μοντέλα, οι μικροί μας μηχανικοί, μαθαίνουν πειραματικά τη χρησιμότητα των «Απλών Μηχανών» και εξοικειώνονται με τη λειτουργία μηχανισμών, που συναντούν στο περιβάλλον τους καθημερινά.
H ενασχόληση των παιδιών με τη ρομποτική έχει πολλά πλεονεκτήματα: μπορεί να χτίσει βασικές ικανότητες για τη ζωή του, όπως δημιουργικότητα και επίλυση προβλημάτων. Μέσω των ρομπότ τα παιδιά εμπεδώνουν πολύ καλύτερα τα Μαθηματικά και τη Φυσική, καθώς και τον Προγραμματισμό και τη Μηχανολογία. Οι δύο τελευταίες επιστήμες μπορεί να μη διδάσκονται ακόμα στα σχολεία, αποτελούν όμως γνώσεις που αυτή τη στιγμή έχουν αυξανόμενη ζήτηση στην αγορά εργασίας –και αυτό, όπως όλα δείχνουν, θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Κυρίως, όμως, η κατανόηση της ρομποτικής από νωρίς, θα δώσει ένα βασικό εφόδιο στο παιδί για το μέλλον και θα του διδάξει ότι η επιστήμη και η τεχνολογία δεν είναι κάτι που πρέπει να φοβάται, αλλά κάτι που αξίζει τον κόπο να «αγκαλιάσει», να διερευνήσει και να το χρησιμοποιήσει προς όφελός του.
Για πληροφορίες καλέστε καθημερινά 16:30 – 20:30 – 20:30μμ:

ΚΔΑΠ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Ρυσίου 23920 73557
ΚΔΑΠ στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Θέρμης 2310 460296

καθώς και στα τηλ. των «ΚΕΝΤΡΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ-ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ & ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ» 2392 330213, 214 & 219 καθημερινά 08:00 – 15:00 μμ


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window