Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

MELISSOPOYLA OIKOGENAIA EAYTOSΜε αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Τρίτης Ηλικίας, η οποία γιορτάζεται όπως είναι γνωστό κάθε χρόνο την 1η Οκτωβρίου, στο τμήμα μικρών προνηπίων του δημοτικού παιδικού σταθμού «Μελισσόπουλα» υπό την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ασχολήθηκαν με τη θεματική ενότητα «Οικογένεια-Εαυτός μου» αφού  ο παππούς και η γιαγιά είναι μέλη της οικογένειάς. Στο πλαίσιο της διαδασκαλίας και ανάπτυξης της συγκεκριμένης θεματικής ενότητας, τα παιδιά έφεραν στην τάξη τους φωτογραφίες της οικογένειάς τους (παππούδες, γιαγιάδες, γονείς αδέρφια) και τις παρουσίασαν στους συμμαθητές τους, περιγράφοντας το καθένα ξεχωριστά τα μέλη της οικογένειάς τους.


Παράλληλα έφτιαξαν με εικόνες από περιοδικά που φέραν τα παιδιά από το σπίτι τους την οικογένειά με την τεχνική του κολάζ. Κατασκεύασαν επίσης ένα μεγάλο οικογενειακό δέντρο στον πίνακα της τάξης τους με τις οικογενειακές τους φωτογραφίες και τρισδιάστατα ατομικά οικογενειακά δέντρα του κάθε παιδιού τα οποία πήραν στο σπίτι τους.
Μέσα από παραμύθια κατανόησαν την έννοια της οικογένειας και της μητέρας γενικότερα με σκοπό να αντιληφθούν τα παιδιά ότι η οικογένεια είναι ένας θεσμός που υπάρχει σε όλο τον κόσμο με κοινά χαρακτηριστικά σε όλους τους λαούς.

melissopoyla 2
Τέλος με την βοήθεια ενός καθρέφτη το κάθε παιδί δημιούργησε μόνο του το πορτρέτο του, με πινέλα στο πλαίσιο διδασκαλίας της ενότητα «Ο εαυτός μου». Κατασκεύασαν το αποτύπωμα του χεριού τους και αποτύπωσαν στο χαρτί όλες τις συνήθειές τους έτσι ώστε να κατανοήσουν ότι το κάθε παιδάκι είναι μοναδικό και ξεχωριστό.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window