Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε και φέτος η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου σε κάθε γωνιά του Δήμου Θέρμης.  Υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου μας, η μαθητική μας νεολαία, οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι και το 1ο Σύστημα Προσκόπων έδωσαν και φέτος το παρόν στην καθιερωμένη παρέλαση στην οδό Αγίου Νικολάου, την οποία παρακολούθησαν πλήθος συνδημοτών μας. Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του εορτασμού της Εθνικής μας Επετείου, αμέσως μετά τη δοξολογία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Ηρώων στην Κεντρική πλατεία Θέρμης από τους μαζικούς φορείς του τόπου μας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Θέρμης κ. Γιώργος Κυρίτσης.

Αντίστοιχες εορταστικές εκδηλώσεις και μαθητικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε κάθε Κοινότητα του Δήμου μας.
Και φέτος ο Δήμος Θέρμης τίμησε την 28η Οκτωβρίου του 1940 που έμεινε στη μνήμη όλων μας, ως η μέρα της μεγάλης άρνησης, η μέρα του μεγαλύτερου ΟΧΙ της ιστορίας. Αντίσταση στη βία και στην προσβολή πανανθρώπινων αξιών και αρχών του Ευρωπαϊκού πολιτισμού.
Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου, αποτελεί για μας τους πολίτες ευκαιρία να αναλογιστούμε σε βάθος και με υπευθυνότητα την αξία της ελεύθερης Πατρίδος. Από αυτήν την ηρωική πράξη, ας αντλήσουμε όλοι μας δύναμη, αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία για το μέλλον. Το έπος του ΄40, μας δείχνει τι μπορεί να πετύχει ο Ελληνισμός όταν είναι ενωμένος.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο