Με λαμπρότητα, θρησκευτική κατάνυξη αλλά και άρωμα παράδοσης οι κάτοικοι της Θέρμης τιμούν σήμερα τον Πολιούχο τους Άγιο Νικόλαο.  Παρά το τσουχτερό κρύο, μετά την ευλογία των άρτων ακολούθησε  πλήθος κόσμου παρακολούθησε από νωρίς το πρωί τις θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αγίου, ενώ στη συνέχεια έδωσε δυναμικό παρόν και στις εκδηλώσεις πολιτισμού και παράδοσης που και φέτος επιμελήθηκε ο Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων “ Ο Μέγας Αλέξανδρος”.
Ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος παρακολούθησε τις διήμερες Θρησκευτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του προστάτη Αγίου της Θέρμης, ενώ ακολούθως παρευρέθηκε και στις παραδοσιακές εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού, όπου ευχήθηκε σε όλους τους δημότες της Θέρμης χρόνια πολλά και δημιουργικά, καθώς και σε όλους τους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες. “Ο Προστάτης Άγιος Νικόλαος της Θέρμης μας, να δίνει δύναμη και υγεία σε όλους μας και να μας ταξιδεύει σε ήρεμα νερά δείχνοντας σε όλους μας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο”.
Η λιτάνευση της ιερής εικόνας του Αγίου έγινε χθες το απόγευμα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, παρουσία πολλών επισήμων και πλήθους πιστών.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων προς τιμήν του Αγίου :
Τετάρτη  5 Δεκεμβρίου (ΟΣΙΟΥ ΣΑΒΒΑ)
Ὄρθρος – Θεία Λειτουργεία 7.00΄ – 9.30΄π.μ.
Περιφορά της εικόνας  του Αγίου Νικολάου….5.00΄μ.μ.
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ  ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
Χοροστατούν τος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου
Βρυούλων  κ.κ. Παντελεήμονος………………..6.00΄μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ  6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ( ΑΓΙΟΥ  Ν Ι Κ Ο Λ Α Ο Υ )
Ὄρθρος & ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ  Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Ιερουργούντος τοῦ Σεβασμιότατου Μητροπολίτου
Βρυούλων κ.κ. Παντελεήμονος…..….7.00΄–10.30΄π.μ.
Παράκλησις Αγίου Νικολάου.………………………….5.00΄μ.μ.
Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (Ἁγ. Ἀμβροσίου Μεδιολάνων)
Ὄρθρος- Θ. Λειτουργία ……….…..7.00΄- 9.30’ π.μ.
Ἑσπερινός & Ἱερόν Εὐχέλαιον ……….………….……..5.μ.μ.
Σάββατο  8  Δεκεμβρίου (Ὁσίου Παταπίου)
Ὄρθρος – Θεία Λειτουργία………………….…………….7.15΄ – 9.30΄π.μ.
Κυριακή  9 Δεκεμβρίου ( Σύλληψις Ἁγίας Ἄννης)
Ὄρθρος & ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ  Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ
Ιερουργούντος τοῦ Σεβασμιότατου  Ποιμενάρχου μας
κ. Νικοδήμου…..….7.15΄–10.45΄π.μ.
Κατά τη διάρκεια των Ιερών ακολουθιών τέθηκε σε προσκύνημα “τεμάχιον του ιερού Λειψάνου” του  Αγίου Νικολάου.

Παράλληλα συνεχίζονται τα εορταστικά δρώμενα με τίτλο “Χριστούγεννα στη Θέρμη 2018” της ΔΕΠΠΑΘ. Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιείται η γιορτή για το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δένδρου της Αγίας Παρασκευής και αύριο Παρασκευή της Δημοτικής Κοινότητας Νέας Ραιδεστού. Συγκεκριμένα:

ΘΕΡΜΗ |Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου | 10.30 | Ι.Ν.Αγ. Νικολάου Θέρμης |Παραδοσιακό Μοίρασμα Ψαριών Σύλλογος Γηγενών Μακεδόνων Θέρμης «Ο Μέγας Αλέξανδρος»
ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ |Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου | Ώρα 18:00 |
Άναμμα χριστουγεννιάτικου δέντρου |
Χριστουγεννιάτικα τραγούδια από τις Χορωδίες Κατηχητικού Ι.Ν. Αγ. Παρασκευής | Παραδοσιακό Παιδικό Χορευτικό Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Παρασκευής | ΚΑΠΗ Αγ. Παρασκευής| Κεράσματα
ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου | Ώρα 18.00| Κέντρο Πολιτισμού Άναμμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου | Τμήματα Εικαστικών ΔΕΠΠΑΘ.| Παιδική Χορωδία Δ.Ω.Θ. Ν. Ραιδεστού | Διεύθυνση: Ειρήνη Μαραντίδου | Χορωδία Ν. Ραιδεστού : Διεύθυνση Ελευθερία Μεταξά.

Τα Χριστούγεννα στη Θέρμη φέτος είναι διαφορετικά, σύγχρονα και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Τα  εορταστικά  δρώμενα θα απλώνονται σε όλες τις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες, στις πλατείες και στις γειτονιές, ώστε όλοι οι δημότες  και ιδιαίτερα τα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα κοντά τους. Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΑΘ διοργανώνουν μία μεγάλη γιορτή για το άναμμα των φώτων του Χριστουγεννιάτικου δέντρου που θα κοσμεί μαζί με το παραδοσιακό καράβι την πλατεία Παραμάνα της Θέρμης. Η γιορτή ξεκινά στις 19:30 με πρωταγωνιστή τον Άγιο Βασίλη, αλλ΄΄α και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα όπως face painting, ανεμοσκορπίσματα και την Παιδική Χορωδία 2ου Δημοτικού Σχολείου Θέρμης : Διεύθυνση Αλεξία Τανούρη .

Ζεστό Κακάο την ίδια ημέρα θα προσφέρει σε όλο τον κόσμο το 1ο Σύστημα Προσκόπων Θέρμης , ενώ στην Κεντρική Πλατεία της Θέρμης θα λειτουργήσει και Φιλανθρωπικό παζάρι παιδικών βιβλίων & παιχνιδιών για το Κοινωνικό Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης. Ενισχύουμε το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Θέρμης συγκεντρώνοντας παιχνίδια και βιβλία για τα παιδιά  των ωφελούμενων οικογενειών του Κοινωνικού μας Παντοπωλείου που αυτές τις Άγιες μέρες έχουν τόσο ανάγκη.
Ξεχωριστή θέση στο Χριστουγεννιάτικο εορταστικό πρόγραμμα καταλαμβάνει και η “Λευκή Νύχτα” στην αγορά της Θέρμης το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου που διοργανώνεται και φέτος από την Ένωση Επαγγελματιών Έμπορων Θέρμης. Μία ξεχωριστή, Χριστουγεννιάτικη Λευκή Νύχτα διοργανώνει φέτος για τέταρτη συνεχή χρονιά η Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Θέρμης σε συνεργασία με το Δήμο Θέρμης, τη ΔΕΠΠΑΘ και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων “Χριστούγεννα στη Θέρμη 2018”.


Η διοργάνωση της εκδήλωσης αυτής έχει κύριο σκοπό, οι έμποροι να ευχαριστήσουν το καταναλωτικό κοινό που τους στηρίζει πάντα παρά τις δύσκολες στιγμές που διανύουμε. Ακόμη αποβλέπουν στην τόνωση της οικονομίας της μικρομεσαίας επιχείρησης και την προβολή της αγοράς του τόπου μας. Η Λευκή Νύχτα είναι μια ευκαιρία για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί, για όλη την οικογένεια, αλλά και για τους φίλους επισκέπτες της πόλης μας να προμηθευτούν τα αναγκαία και ό,τι χρειάζεται ο καθένας σε εξαιρετικές τιμές.
Ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΠΠΑΘ και φέτος τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς παρουσιάζουν ποικίλες εορταστικές εκδηλώσεις, βασισμένες σε παραδοσιακές αξίες που σηματοδοτούν τις αγαπημένες γιορτές μικρών και μεγάλων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο