Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Όσιο Ευθύμιο τον Νέο στην Κοινότητα Περιστεράς. Χθες ανήμερα της εορτής, πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ιερά Μονή Αγίου Ανδρέου, πανηγυρικός όρθρος και θεία λειτουργία χοροστατούντος του σεβασμιότατου μητροπολίτη Ἱερισσου, Ἁγίου Ὄρους καί Ἀρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητου. Το “παρών” στις εκδηλώσεις έδωσαν αρκετοί πιστοί, πάντα στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας λόγω της πανδημίας. “Παρών” ήταν επίσης ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ο αντιδήμαρχος Συντήρησης και Αυτεπιστασίας Βασίλης Μουστάκας, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Ντισλής, τα μέλη του κοινοτικού συμβουλίου Δημήτριος Βαρλάμης, Βασιλική Κώττη και Γιώργος Οικονόμου. Τις θρησκευτικές εορταστικές εκδηλώσεις παρακολούθησαν επίσης ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζαγκλιβερίου Νικόλαος Κοπαρανίδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πετροκέρασων Αθανάσιος Καλαφάτης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

peristera soyper

Με ιδιαίτερη κατάνυξη και λαμπρότητα ολοκληρώθηκαν οι διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις, προς τιμήν του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου του πρωτοκλήτου στην Τοπική Κοινότητα Περιστεράς, που διοργανώθηκαν από το Δήμο Θέρμης, την Τοπική Κοινότητα και την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Ιερού Ναού, παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητου, του Δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλο, αλλά και πλήθους πιστών.
Αναλυτικά το πρόγραμμα του εορτασμού περιελάμβανε Μέγα Εσπερινό χθες και όρθρο Θεία Λειτουργία σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου από τις  8 το πρωί. Ακολούθησε η περιφορά της εικόνας του Αγίου Ανδρέα.
Στις ακολουθίες χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος, ο οποίος κατά τη σύντομη ομιλία του μετά την ολοκλήρωση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας αναφέρθηκε στη σημαντική συνδρομή της Δημοτικής Αρχής στο έργο της αναπαλαίωσης του Ιερού Ναού που είχε υποστεί όπως είναι γνωστό σοβαρές βλάβες και φθορές από πυρκαγιά. Πρόκειται για έναν από τους παλαιότερους και σπουδαιότερους βυζαντινούς ναούς της Μακεδονίας, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο Ανδρέα, που αποτελούσε το καθολικό μονής και είναι το μοναδικό κτίσμα του συγκροτήματος, που σώζεται μέχρι σήμερα.

(περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

livaditeleiaΠαρουσία πλήθους κόσμου, με μεγαλοπρέπεια και θρησκευτική κατάνυξη πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 6η Μαΐου 2018 οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Λιβάδι του Δήμου Θέρμης για τα 200 χρόνια από την ανοικοδόμηση του Ενοριακού Ιερού του Ναού του Αγίου Αθανασίου. Για την επιτυχημένη χθεσινή διοργάνωση συνεργάστηκαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λειβαδιωτών Θεσσαλονίκης, η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, η Ενορία του Αγίου Αθανασίου Λειβαδίου, η Τοπική Κοινότητα και ο Δήμος Θέρμης. Ψυχή των όλων εορταστικών εκδηλώσεων ήταν ο Καθηγητής της Ψυχοπαιδαγωγικής του Πανεπιστημίου Μακεδονία κ. Δημήτριος Γουδήρας, του οποίου το Λειβάδι είναι η αγαπημένη γενέτειρα.

(περισσότερα…)


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window