Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θέρμης ξεκίνησε από τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου έναν νέο κύκλο μάθησης διάρκειας 150 ωρών για την εκμάθηση της ποντιακής διαλέκτου σε ενηλίκους. Πλήθος συμπολιτών μας αγκάλιασε το πρόγραμμα που είναι το πρώτο που υλοποιείται στο Νομό Θεσσαλονίκης και έχει ως στόχο να συμβάλλει στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του ποντιακού ελληνισμού.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια των μαθημάτων οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώση της δομής της ποντιακής διαλέκτου (φωνητική και φωνολογία, κλιτική και παραγωγική μορφολογία, σύνταξη) και των διακριτών δομικών στοιχείων της ποντιακής διαλέκτου σε σχέση με την κοινή νέα ελληνική. Το πρόγραμμα γίνεται στο πλαίσιo της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου μας με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης που εποπτεύεται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με στόχο την παροχή γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων σε θέματα εθνικής και τοπικής εμβέλειας.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα από τις 16:30 έως τις 19:00 το βράδυ και κάθε Πέμπτη από τις  20:00 έως τις  22:00 το βράδυ στο 1ο Γυμνάσιο Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο