Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος τιμήθηκε την Παρασκευή 5 Ιουνίου στις Κοινότητες του Δήμου Θέρμης με πρωτοβουλία των Προέδρων,  τη στήριξη της νεολαίας αλλά και τη συνδρομή της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης. Από τις δράσεις για το Περιβάλλον επισημαίνονται οι δενδροφυτεύσεις σε Άγιο Αντώνιο, Αγία Παρασκευή και ο καθαρισμός του πεζόδρομου – ποδηλατοδρόμου της Κοινότητας Νέου Ρυσίου από τη νεολαία του Λαογραφικού Συλλόγου “Η Αρετσού”. Αξιοσημείωτη είναι και η υιοθεσία Νεοφυτευμένων δένδρων από τη Νεολαία Αγίου Αντωνίου.


Στις δράσεις συμμετείχαν ενεργά οι νέοι μας.  Ειδικότερα,  η νεολαία Αγίου Αντωνίου  εκτός από τη συμβολή της στις εθελοντικές δενδροφυτεύσεις,  προχώρησε και στην υιοθεσία Νεοφυτευμένων Δέντρων στο πλαίσιο του Προγράμματος υιοθετώ ένα δέντρο, φροντίζω για τον τόπο μου.
Η υιοθεσία πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας της Νεολαίας Αγίου Αντωνίου για το καθαρό χωριό και συγκεκριμένα:
www.katharoxorio-silneolaias.webnode.gr

Κατά την υιοθεσία των δένδρων τα παιδιά τοποθέτησαν στο δέντρο το καρτελάκι υιοθεσίας., δήλωσαν τα στοιχεία τους στην διαδικτυακή πλατφόρμα υιοθεσίας, παρέλαβαν το πιστοποιητικό υιοθεσίας, για να σημειώνουν κάθε τρεις ημέρες το πότισμα και την φροντίδα του δέντρου, ενώ τέλος παρέλαβαν και το σχετικό Ενημερωτικό φυλλάδιο με τα στοιχεία του δέντρου και τα οφέλη της δεντροφύτευσης στο Περιβάλλον και τον πλανήτη. Πρόκειται για ένα πρωτοπόρο Σύστημα υιοθεσίας από τη Νεολαία Αγίου Αντωνίου.


Σημαντικές δράσεις για το Περιβάλλον και την προστασία του, με εθελοντική προσφορά, καθώς ο εθελοντισμός όπως αποδεικνύεται στην πράξη είναι στάση ζωής για πολλούς και αποτελεί προτεραιότητα. Συμμετέχοντας σε πρωτοβουλίες εθελοντικής εργασίας δίνουν τη δική τους μάχη για την προστασία του περιβάλλοντος.
Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους όσους πρόσφεραν τις προηγούμενες ημέρες ανιδιοτελώς την αγάπη και την εργασία τους, προσπαθώντας παράλληλα να παρακινήσουν και να ευαισθητοποιήσουν με το έργο τους, όλους εμάς.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο