Με εντατικούς ελέγχους θα πραγματοποιηθεί η λαϊκή αγορά της Θέρμης το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου καθώς τελευταία παρατηρούνται φαινόμενα συνωστισμού  πολιτών.
Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Αστυνομίας και μέλη της Πολιτικής Προστασίας Θέρμης από νωρίς το πρωί θα πραγματοποιούν περιπολίες ελέγχου αλλά και ενημέρωσης των συνδημοτών μας, τόσο για την εφαρμογή της ελάχιστης απόστασης που πρέπει να υπάρχει μεταξύ των πάγκων των πωλητών στις λαϊκές αγορές, η οποία είναι τα 2 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο, κενό-ελεύθερο από αντικείμενα, όσο και για τις αποστάσεις μεταξύ των πολιτών και την ορθή εφαρμογή των κανόνων υγιεινής.


Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι πωλητές (επαγγελματίες και παραγωγοί) υποχρεούνται να φορούν κατά τις συναλλαγές και καθ’ όλη την διάρκεια της παραμονής τους στον χώρο, υγειονομική μάσκα και γάντια μιας χρήσης.
Επίσης, κάθε πωλητής οφείλει να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο του πάγκου, δοχείο με εγκεκριμένο αντισηπτικό υγρό, προκειμένου να απολυμαίνονται τα μεταλλικά νομίσματα.
Επίσης, οι φορείς λειτουργίας των λαϊκών αγορών υποχρεούνται όπως λάβουν μέτρα για τον συχνό καθαρισμό των χώρων, την έγκαιρη αποκομιδή των απορριμμάτων, την πλύση και απολύμανση μετά το πέρας λειτουργίας των λαϊκών αγορών και την διαρκή πληροφόρηση με κάθε μέσο των καταναλωτών συνδημοτών μας για την ανάγκη αποφυγής συνωστισμού.
Αποτελεί υποχρέωση όλων μας η πιστή εφαρμογή των οδηγιών του υπουργείου και δεν αγγίζουμε τα τρόφιμα με τα χέρια μας. Οι παραγωγοί βάζουν τα τρόφιμα στις σακούλες πάντα με γάντια.
Αυτό το Πάσχα είναι κομβικό αλλά και κρίσιμο για την εξέλιξη αντιμετώπισης της νόσου στη χώρας μας και όλοι μας πρέπει να συμορφωθούμε και να αποφύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις.
Η πλήρης συμμόρφωση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού είναι ευθύνη όλων μας.
Τα κλιμάκια της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας θα εποπτεύσουν την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων, στη λαϊκή αγορά της Θέρμης το Μεγάλο Σάββατο, αλλά συγχρόνως θα ενημερώσουν τον κόσμο διανέμοντας σχετικά φυλλάδια.

Πάνω από όλα είναι η υγεία των πολιτών και στην κατεύθυνση αυτή τα κλιμάκια θα προβούν σε ελέγχους και ενημέρωση,  προκειμένου να αποφευχθεί η προσωρινή αναστολή της λειτουργίας “της” σε περίπτωση μη τήρησης των μέτρων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο