dhmarxeio fwtoΣτην πάγια ανάγκη για βελτίωση του αγροτικού και μη αστικού δημοτικού οδικού δικτύου των συνδημοτών μας, απαντούν Δήμος Θέρμης και Τεχνική Υπηρεσία εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ που αναλογούν σε σημαντικές παρεμβάσεις και έργα, τα οποία με την ολοκλήρωσή τους, θα αλλάξουν ριζικά τον αγροτικό οδικό χάρτη του Δήμου μας.
Με προτεραιότητα στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις αλλά και βασική προτεραιότητα τη μείωση μείωση του κόστους μεταφοράς των προϊόντων, την ταχύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση των γεωργικών μηχανημάτων, καθώς και την ταχύτερη και οικονομικότερη μεταφορά των ευπαθών προϊόντων, η διοίκηση του Δήμου Θέρμης και η Τεχνική Υπηρεσία, συνεχίζουν την προώθηση και ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα, πολλών μεγάλων δημοτικών έργων.
Αναλυτικά, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Υπηρεσιών Δόμησης κ. Απόστολος Τσολάκης, εξειδικεύοντας, αναφέρθηκε στον τομέα των ασφαλτοστρώσεων του εκτός οικισμών οδικού δικτύου, όπου έχουν εξασφαλιστεί, το τελευταίο διάστημα, χρηματοδοτήσεις ύψους 3.000.000,00€ για πολύ σημαντικά έργα:

Οδικό δίκτυο περιοχής Σχολαρίου (προϋπολογισμός έργου: 560.000,00€ )
Σχολαρι XARTHS 1Αφορά παρεμβάσεις στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο της περιοχής Σχολαρίου. Το έργο ξεκινά από το ύψος του κόμβου Καρδίας-Σχολαρίου προς την είσοδο του Κάτω Σχολαρίου από την επαρχιακή οδό, προς την περιοχή των λατομείων και μέχρι την πρώην χωματερή (βλ. χάρτη 1). Έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες εγκατάστασης του εργολάβου και το έργο πρόκειται να ξεκινήσει άμεσα. Οι εργασίες περιλαμβάνουν γενικές εκσκαφές και μόρφωση τάφρου σε μήκος περίπου 1.500μ. και ασφαλτοστρώσεις τμημάτων οδού σε μήκος 6.500μ. Η χρηματοδότησή του εξασφαλίζεται μερικώς από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και συμπληρωματικά από ίδιους πόρους του Δήμου Θέρμης.

Δρόμος Μονοπήγαδο – Βασιλικά (προϋπολογισμός έργου: 650.000,00€ )
Μονοπήγαδο Βασιλικά XARTHS 2Αφορά στην πλήρη οδοστρωσία, με την απαιτούμενη οδοσήμανση και προστατευτικά κιγκλιδώματα, οδού πλάτους 7μ. και μήκους 4.500μ., από το Παρεκκλήσι του Αï Γιάννη Βασιλικών έως τις δεξαμενές Μονοπήγαδου (βλ. χάρτη 2). Έχει διενεργηθεί διαγωνισμός και έχει αναδειχθεί προσωρινός ανάδοχος για το έργο. Η έναρξη των εργασιών προβλέπεται στο ξεκίνημα του νέου έτους. Η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Αγροτική οδός περιοχής Τριλόφου (προϋπολογισμός έργου: 230.000,00€ )
Τρίλοφος XARTHS 3Αφορά σε τμήμα της αγροτικής δημοτικής οδού στην περιοχή, από Τρίλοφο προς Σχολείο της Φύσης και Επανομή, και σύνδεση με την πρώην επαρχιακή οδό Θεσσαλονίκης-Μουδανιών (βλ. χάρτη 3). Η δημοπράτηση του έργου έχει οριστεί για τις 27 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για οδό πλάτους 6.5μ. και μήκους 1.000μ. Η χρηματοδότησή του είναι εξασφαλισμένη μέσω προγραμμάτων ΕΣΠΑ.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τσολάκης αναφέρθηκε στην τελευταία επιτυχή ένταξη της ασφαλτόστρωσης πολλών αγροτικών δρόμων του Δήμου σε Προγράμματα του Υπουργείου Εσωτερικών (Προϋπολογισμός έργων 1.750.000 €, Χρηματοδότηση 850.000,00€ και Ίδιοι Πόροι Δήμου Θέρμης 900.000,00€).
Ακολουθεί πίνακας με όλους τους δρόμους που θα ασφαλτοστρωθούν, με αντίστοιχους χάρτες.

 

 

Δημοτική Ενότητα

Οικισμός

Αγροτική οδός

Μήκος (μ.)

Βασιλικών

(βλ. χάρτες 4, 5, 6)

Αγία Παρασκευής

Δρόμος παράπλευρος του σχολείου

1.150

Βασιλικών

Βασιλικά-Γαλαρινός

Εντός των ορίων του Δήμου Θέρμης

1.650

Βασιλικών

Οδός Πηλέα

(παράπλευρη Ανθεμούντα)

950

Σουρωτής

Αγίου Αρσενίου

285

Δημοτική Ενότητα

Οικισμός

Αγροτική οδός

Μήκος (μ.)

Θέρμης

(βλ. χάρτες 7, 8, 9, 10)

Νέας Ραιδεστού

Προέκταση οδού Μακεδονομάχων έως ΕΟ Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου

3.040

Θέρμης

Από οδό HYATT – Μελισσόπουλα – έως ΕπΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας

1.080

Νέου Ρυσίου

Τελευταίο τμήμα οδού από κόμβο Αυριανής προς οδό που είναι τα Ελαφάκια

170

Δρόμος που είναι τα Ελαφάκια έως ΕπΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Ρυσίου

270

Ταγαράδων

1η πάροδος από 5η οδό έως 6η οδό

210

6η οδός από 1η πάροδο έως 2η πάροδο

510

2η πάροδος από 7η οδό έως 3η οδό

810

Μίκρας

(βλ. χάρτες 11, 12)

Καρδίας

2: Από οδό Ν. Ρυσίου έως την εγκατάσταση «Φίλοι των Οίνων»

420

3: Από κόμβο Αυριανής έως ΕπΟ Θεσσαλονίκης-Ν. Μηχανιώνας

1.420

Πλαγιαρίου-Τριλόφου

: Προέκταση οδού 28ης Οκτωβρίου έως τον δρόμο Τριλόφου-Επανομής

2.250

: Τμήμα του δρόμου Τριλόφου-Επανομής από προέκταση οδού 28ης Οκτωβρίου

100

Τέλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Τσολάκης επεσήμανε ότι βασική προϋπόθεση ένταξης αυτών των έργων ήταν οι υφιστάμενοι δρόμοι να είναι με σαφή και μη αμφισβητούμενα όρια και πλάτους μεγαλύτερου των 5 μ.
Κύριος λόγος μη υποβολής πρότασης για κάποιους από τους οικισμούς ήταν το παραπάνω. Για τους εν λόγω οικισμούς προβλέπονται στο προς δημοπράτηση έργο ασφαλτοστρώσεων του Δήμου, προϋπολογισμού περίπου 5.000.000,00 €, αυξημένα κονδύλια.
Αγ Παρασκευή XARTHS 4Βασιλικά XARTHS 5Σουρωτή XARTHS 6

Νέα Ραιδεστός XARTHS 7Θέρμη XARTHS 8Νέο Ρύσιο XARTHS 9

Ταγαράδες XARTHS 10Καρδία XARTHS 11Πλαγιάρι Τρίλοφος XARTHS 12

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο