Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

H οργάνωση Α21 και οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Θέρμης διοργανώνουν το 1o Walk For Freedom στην Θέρμη! Η Α21 είναι μία μη κερδοσκοπική οργάνωση που κινητοποιείται από την ελπίδα ότι οι άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο θα διασωθούν από την δουλεία και την εμπορία και θα βρουν αποκατάσταση.  Στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης, η Α21 πραγματοποιεί κάθε Οκτώβριο τη διεθνή εκδήλωση «Περπάτημα για την ελευθερία» (Walk forFreedom) με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών για το πρόβλημα της εμπορίας ανθρώπων. Η εκδήλωση αυτή δεν είναι μια διαμαρτυρία με πολιτικό, θρησκευτικό ή φυλετικό προσανατολισμό, αλλά μια σιωπηλή πορεία, στην οποία τα άτομα περπατούν σε μία σειρά κρατώντας ενημερωτικές επιγραφές σχετικά με το trafficking (εμπορία ανθρώπων) και διανέμουν έντυπο ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς. Οι συμμετέχοντες εκπροσωπούν τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στη σύγχρονη δουλεία.

Το 2018 πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 450 παράλληλες πορείες σε 50 διαφορετικές χώρες με χιλιάδες συμμετέχοντες συνολικά, ενώ πάνω από 60 εκατομμύρια άτομα ενημερώθηκαν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ετσι και φέτος, στις 19 Οκτωβρίου, άνθρωποι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν στο κίνημα για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας φέρνοντας ο καθένας την ενημέρωση στην τοπική κοινωνία. Στην Ελλάδα, το Walk For Freedom θα πραγματοποιηθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Τρίκαλα, Καρδίτσα, Αλεξανδρούπολη, Πάτρα, Λευκωσία, Βόλο και για πρώτη φορά στη Θέρμη, έπειτα από την πρωτοβουλία συνεργασίας του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης με την Α21 για τη διοργάνωση της δράσης. 

Το 1o Walk For Freedom στην Θέρμη πραγματοποιείται μεθαύριο Σάββατο 19 Οκτωβρίου  στις 11 π.μ. στην Πλατεία Παραμάνα στην Θέρμη.

Προαιρετικές Δηλώσεις Συμμετοχής:
https://www.a21.org/app/registration-intl/?store=4&event=2653&lang=en
Εάν αντιμετωπίσετε δυσκολία στην υποβολή της αίτησης, μη διστάσετε να έρθετε σε επαφή μαζί μας! Η συμμετοχή στην πορεία είναι ελεύθερη, δωρεάν και απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως ηλικίας! Σε περίπτωση μη ηλεκτρονικής δήλωσης συμμετοχής, υπάρχει δυνατότητα δήλωσης συμμετοχής εγγράφως την ίδια ημέρα στο χώρο συνάντησης.
Την ημέρα της δράσης μπορείτε να προμηθευτείτε από το χώρο συγκέντρωσης μπλουζάκια της οργάνωσης για ενίσχυση του έργου της, με ενδεικτικό κόστος 2 ευρώ. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να ενισχύσετε με αυτόν τον τρόπο, προτείνεται οι συμμετέχοντες να φορούν μαύρα μπλουζάκια σε ένδειξη εναντίωσης στο καθεστώς εμπορίας των ανθρώπων.
SOCIAL MEDIA:
Βρείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ενημερώστε ακόμα περισσότερους!
Στον ιστότοπο https://www.facebook.com/events/2217317658374014/ θα βρείτε λεπτομέρειες για την εκδήλωση της Θέρμης.
Πείτε στους φίλους σας στο facebook, twitter, και instagram ότι θα συμμετέχετε στο Walk και γιατί θα συμμετέχετε, ενθαρρύνετέ τους να έρθουν κι αυτοί μαζί σας, και ανεβάστε φωτογραφίες από το event με το hashtag #WalkForFreedom.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε όλη τη διάρκεια της πορείας θα συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας, είδη καθαριότητας και προσωπικής υγιεινής για το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Θέρμης και φάρμακα για το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Θέρμης με πρώτης ανάγκης τα παρακάτω:
Janumet 50/1000mg
Crestor 10mg
Crestor 20mg
Glucophage 1000mg
Aprovel 300mg
Co-Aprovel 150/12,5mg
Olartan 20mg
Olartan 10mg
Olartan-plus 20/12,5mg
T4 50μg
Jardiance 10mg
Januvia 100mg
Lobivon 5mg
Fenobrat 160mg
Relvar Ellipta inh. (184+22)mcg
Hyzaar forte 100/12,5mg
Vipdomet 12,5/1000mg
Atorvastatin 20mg
Atorvastatin 40mg
Letrafem 2,5mg
Gabapentin 300mg
Diovan 80mg
Diovan 160mg
Co-Diovan 160/12,5mg
Lipidil 145mg
Thyrohormone 0,1mg
Daflon tb
Trittico 300mg
Liptruzet 10/10mg
Tαινίες μέτρησης σακχάρου : Freestyle precision/Wellion luna/One touch ultra/GlucoDr/Accu-chek Aviva/Contour next/Contour XT/GlucoMen LX/Precision X ceed/Accu-chek sensor/Accu-chek Instant
Θερμή παράκληση, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ωφελούμενων των φαρμάκων, τα φάρμακα να μην είναι ληγμένα και τα σιρόπια & εισπνεόμενα όχι ανοιγμένα ή χρησιμοποιημένα.

Για κάθε διευκρίνιση/πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης
Μορφίδου Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια), m.morfidou@thermi.gov.gr (εσ.γραμμή 2)
Πιστόλα Ελένη, Κοινωνική Λειτουργός, e.pistola@thermi.gov.gr (εσ.γραμμή 2)
Συμεωνίδου Βασιλεία, Ψυχολόγος, v.symeonidou@thermi.gov.gr (εσ.γραμμή 1)
είναι στη διάθεση των δημοτών από Δευτέρα έως Παρασκευή 08:00 – 16:00.
Διεύθυνση: Aπ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001, Θέρμη
(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)
Τηλ. Επικοινωνίας: 2313- 300739 (Ακολουθείτε τις οδηγίες, επιλέγετε το 1 και κατόπιν το εσωτερικό του υπαλλήλου)
mail επικοινωνίας: kentro-koinotitas@thermi.gov.gr
Facebook: Κέντρο Κοινότητας Δήμου Θέρμης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο