sw prwthΣτην λήψη μέτρων για τον εντοπισμό ασυνείδητων πολιτών που προβαίνουν στην παράνομη ρίψη ογκωδών αντικειμένων, απορριμμάτων και μπάζων στις Δημοτικές Κοινότητες Βασιλικών, Ταγαράδων και Τριλόφου και την επαρχιακή οδό Αγίου Αντωνίου – Σχολαρίου, προχωρά το επόμενο διάστημα η αρμόδια Υπηρεσία Καθαριότητας και Ανακύκλωσης.
Δυστυχώς τους τελευταίους μήνες οι υπάλληλοι Καθαριότητας του Δήμου Θέρμης έρχονται αντιμέτωποι με το δυσάρεστο φαινόμενο και την ασυνείδητη πρακτική επιτήδειων, οι οποίοι απορρίπτουν πάσης φύσεως αντικείμενα δημιουργώντας μικρές παράνομες χωματερές, με ανυπολόγιστες συνέπειες για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Την ασυνείδητη αυτή πρακτική επιτηδείων πολιτών που ρυπαίνουν ανεξέλεγκτα το αστικό περιβάλλον καταδικάζει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτης Σαμαράς, τονίζοντας πως: «Τέτοιες απαράδεκτες τακτικές είναι δείγμα κοινωνικής ανευθυνότητας. Ο σεβασμός προς το περιβάλλον και τον ίδιο τον άνθρωπο είναι αξίες τις οποίες οφείλουμε να διαφυλάξουμε και να προασπίζουμε όλοι. Είναι πραγματικά θλιβερό να αντικρίζουμε αυτές τις εικόνες ντροπής, γι’ αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε καμία άλλη παρανομία».

sw 8sw 7sw 4sw 2Ειδικότερα, ασυνείδητοι πολίτες πετούν ανεξέλεγκτα μπάζα στην 1η , 3η και 5η οδό στην περιοχή των Ταγαράδων, στο εργοτάξιο των Βασιλικών στη θέση των πρώην σφαγείων καθώς και σε διάφορα σημεία στον Τρίλοφο και τον επαρχιακό δρόμο που συνδέει τις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Αντωνίου και Σχολαρίου, τελευταία επανειλημμένως έχουν εντοπιστεί και καθαριστεί από την αρμόδια υπηρεσία, μεγάλες ποσότητες οικοδομικών υλικών, χάρτινες και πλαστικές συσκευασίες, παλέτες και έπιπλα, ακόμη και σε ρέματα, δημιουργώντας μικρές χωματερές αλλά και επικίνδυνες εστίες για τη υγεία των συνδημοτών μας. Το γεγονός αυτό υποχρεώνει τον Αντιδήμαρχο κ. Σαμαρά να προχωρήσει στη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να εντοπιστούν οι ασυνείδητοι και να τους  υποβληθούν σε πρώτη φάση τα ιδιαίτερα τσουχτερά πρόστιμα. Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις συγκεκριμένες δημοτικές και τοπικές κοινότητες και σε μεγάλες μη οικοδομήσιμες εκτάσεις, όπου σε καθημερινή βάση επιτήδειοι ξεφορτώνουν παράνομα μεγάλο όγκο στερεών αποβλήτων, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Θέρμης απευθύνει ύστατη έκκληση προς τους πολίτες, να σεβαστούν το περιβάλλον και να μην απορρίπτουν ογκώδη αντικείμενα, χωρίς προηγουμένως να έχουν ενημερώσει την Υπηρεσία Καθαριότητας.
«Όλοι μας οφείλουμε να επιδεικνύουμε καθημερινά σεβασμό στον κανονισμό καθαριότητας του Δήμου, προκειμένου να μην επιτρέψουμε την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας της ζωής μας», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Σωκράτης Σαμαράς.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο