Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

feggaroskepastisΜε τον “Φεγγαροσκεπαστή” κλείνει το Θεατρικό Φθινόπωρο 2017. Η ομάδα κουκλοθέατρου της Πολιτιστικής Εταιρίας Εκπαιδευτικών Κιλκίς θα παρουσιάσει την παράσταση μαύρου θεάτρου «Ο Φεγγαροσκεπαστής» στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης ) το Σαββάτο 11 Νοεμβρίου, ώρα 6 το απόγευμα και την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017, στις 11 το πρωί.

Το έργο:
Θα μπορέσει άραγε ο καινούργιος Φεγγαροσκεπαστής να φθάσει έγκαιρα στο φεγγάρι, χωρίς τη μαγική καραμέλα; Κι αν δεν φθάσει θα έχουμε πάντα πανσέληνο και θα χαθούν για πάντα όλα τα όμορφα μισοφέγγαρα; Άραγε, τι ρόλο μπορούν να παίξουν ο μικρός εφημεριδοπώλης, η καλόκαρδη ψιλικατζού, ο ρολογάς κι ο φυσητής γυαλιού; Θα βοηθήσει η δύναμη ενός πρωταθλητή και ενός παλικαρά περισσότερο από την καλοσύνη μιας κοπέλας και την εξυπνάδα ενός μικρού κοριτσιού;
Ποιος απ’ όλους θα καταφέρει να στείλει τον Τιμολέοντα στο φεγγάρι για να αντικαταστήσει τον Ναπολέοντα; Ας ακολουθήσουμε όλοι μαζί τον Φεγγαροσκεπαστή, να δούμε αν θα φθάσουμε στο φεγγάρι.

Ο Θίασος:
Η Πολιτιστική Εταιρία Εκπαιδευτικών Ν. Κιλκίς ιδρύθηκε το 1995 από εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, με στόχο τη συμμετοχή τους στα πολιτιστικά δρώμενα του νομού και κυρίως να φέρει το παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό θέατρο και κουκλοθέατρο κοντά στα παιδιά, για να δημιουργήσει ευαίσθητους και υποψιασμένους μελλοντικούς θεατές.
Έχει ανεβάσει πολλά θεατρικά έργα με παιδιά για παιδιά και πολλές κουκλοθεατρικές παραστάσεις και παραστάσεις μαύρου θεάτρου από εκπαιδευτικούς για παιδιά και ενήλικες.
Όλα τα έργα έχουν πρωτότυπη μουσική επένδυση από μουσικούς εκπαιδευτικούς ενώ από το 2005 συνεργάζεται με το Κρατικό Κουκλοθέατρο της Φιλιππούπολης της Βουλγαρίας για κατασκευές και τεχνική υποστήριξη.

Συντελεστές:
Ελεύθερη διασκευή από το ομώνυμο παραμύθι του Eric Puybaret:
Θεοδοσία Σβολάκη – Μπάντζου.
Σκηνοθεσία: Θεοδοσία Σβολάκη – Μπάντζου και Δημήτρης Σακατζής
Μουσική: Νατάσα Καββαδία σε στίχους Θεοδοσίας Σβολάκη – Μπάντζου και Νατάσας Καββαδία
Κούκλες και Σκηνογραφία: Virginia Davcheva

Διάρκεια: 60 λεπτά. Από 4 ετών και άνω,
Κουκλοθέατρο με την τεχνική του Μαύρου Θεάτρου.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window