Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Χωρίς κατηγορία|

imagesΣε λαϊκή συνέλευση με μοναδικό θέμα την εγκατάσταση και λειτουργία των δύο σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από την αεριοποίηση της βιομάζας και την καύση του παραγόμενου συνθετικού βιοαερίου καλεί τους κατοίκους των Βασιλικών και της Λακκιάς η Τοπική Κοινότητα Βασιλικών.
Σύμφωνα με το αρ.85 του Ν.3852/στη συνέλευση κλήθηκαν να συμμετάσχουν οι τοπικοί φορείς και οι αιρετοί του δήμου Θέρμης. Η συνέλευση πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου που βρίσκεται στο δημοτικό κατάστημα Βασιλικών.

Αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης έχει, ήδη λάβει δύο αποφάσεις, μία για κάθε εργοστάσιο, σύμφωνα με τις οποίες κρίνει τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων επιστημονικά ανεπαρκείς και τεχνικά ελλιπείς και τις αναπέμπει στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας ως απαράδεκτες προκειμένου να ζητηθεί από το μελετητή να προβεί σε διορθώσεις.

Ο Δήμος Θέρμης παρακολουθεί την πορεία και τα στάδια θα ακολουθήσουν για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων, ενώ στην περίπτωση που θα υπάρξει διορθωμένη μελέτη απαιτεί να λάβει έγκαιρα γνώση ώστε να φέρει το θέμα στη διαδικασία της διαβούλευσης με την τοπική κοινωνία και τους επιστημονικούς φορείς.

Στην περίπτωση που οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντ. Μακεδονίας προωθήσουν τη μελέτη ως έχει, το δημοτικό συμβούλιο δεσμεύεται να παρέμβει σε όλα τα στάδια ώστε να αποτρέψει την εφαρμογή της, εξαντλώντας κάθε δυνατότητα νόμιμης παρέμβασης. Δείτε τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου: 378-2014 ορθή επανάληψη-1-1 379-2014 ορθή 1-1


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window