Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 40 βαθμούς σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας,  η Πολιτική Προστασία Θέρμης προειδοποιεί για τον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς από σήμερα Παρασκευή 22 Ιουλίου έως και την Κυριακή 24 Ιουλίου και στο δήμο μας, ενώ βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσει άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή να επικοινωνούν άμεσα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Θέρμης Κωνσταντίνο Κουγιουμτζίδη  στο 6972312198.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο