Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

imagesΤον Σεπτέμβριο αποκομίσθηκαν 1526 τόνοι και 530 κιλά απορριμμάτων στο σύνολο του δήμου Θέρμης και ανακυκλώθηκαν 249 τόνοι και 669 κιλά ανακυκλώσιμων υλικών. Προβλήματα στην αποκομιδή και μεταφόρτωση των απορριμμάτων δημιουργήθηκαν λόγω του ότι κάποιοι συμπολίτες μας απορρίπτουν στους κάδους αντικείμενα όπως χόρτα, σιδερα, κλαδιά, παλιά ανταλλακτικά οχημάτων, μπάζα κλπ. με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνές βλάβες στα οχήματα του δήμου.

Το ίδιο διάστημα ξεκίνησε η διαδικασία για την προμήθεια νέων κάδων απορριμμάτων, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης, όπως επίσης και η μελέτη για την τοποθέτηση νέων υπόγειων κάδων στην περιοχή του Πλαγιαρίου. Με τη χρήση των υπόγειων κάδων βελτιώνεται το πρόγραμμα αποκομιδής απορριμμάτων καθώς λιγότεροι κάδοι μπορούν να δεχτούν περισσότερα απορρίμματα και ο χρόνος αποκομιδής από τους συγκεκριμένους κάδους είναι μικρότερος.Καθαρισμός Δρόμοι /Πάρκα/Αφίσσες:

– Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός του Φράγματος Θέρμης ,των πέντε (5) Γεφυριών στην περιοχή Καύσιμα Θέρμης, του ρέματος του Προφήτη Ηλία στον Τρίλοφο και το ρέμα του Ανθεμούντα στην περιοχή των Βασιλικών .

– Πραγματοποιήθηκε καθαρισμός στην Επέκταση Δυτικά της Θέρμης, καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους, (πάρκα, σχολεία και στους περιμετρικούς δρόμους αυτών), στο Τριάδι και στις τοπικές κοινοτήτες Ν. Ρυσίου, Ν. Ραιδεστού και Ταγαράδων.

– Καθαρίστηκαν τα φρεάτια στις εισόδους των κοινοτήτων Τριλόφου, Σχολαρίου ,στην πλατεία Δημαρχείου,στα πάρκα Τριλόφου,Στεφανίας, Αγ. Αθανασίου , στο ρέμα μεταξύ Τριλόφου- Σχολαρίου και στην Καρδία κάτω από την αερογέρυρα.

– Καθαρίστηκαν δρόμοι, δημοτικά οικόπεδα και περιμετρικοί χώροι γηπέδων και σχολείων, στις τοπικές κοινότητες Σχολαρίου ,Τριλόφου, Καρδίας και Πλαγιαρίου .

– Επίσης καθαρίστηκε η περιμετρική περιοχή του σημείου που γίνεται η υπογειοποίηση του ρέματος, στον Τρίλοφο .

– Πραγματοποιήθηκε ακόμη καθαρισμός σε όλα τα πάρκα και τις περιμετρικές τους οδούς, στις τοπικές κοινοτήτες Βασιλικών, Σουρωτής, Περιστεράς, Αγ.Παρασκευής, Λιβαδίου, Λακκιάς, Αγ. Αντωνίου και στο Μηνοπήγαδο,με φορτηγά και JCB .

– Πραγματοποιήθηκε αφαίρεση και απομάκρυνση διακοσίων (200) παράνομων πλαισίων διαφημιστικών πινακίδων κατόπιν έγγραφης ενημέρωσης από το τμήμα Τροχαίας της Θέρμης.

– Στα 55 αιτήματα πολιτών που δέχθηκε η υπηρεσία καθαριότητας και ανακύκλωσης ανταποκρίθηκε άμεσα όπου υπήρχε η δυνατότητα παροχής οχήματος, εξοπλισμού. Υπήρξαν αιτήματα που δεν ικανοποιήθηκαν λόγω το προβλήματος που προκύπτει από τον χιλιομετρικό περιορισμό των οχημάτων, 1.200χλμ/μήνα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window