Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

logo-KK_v3Το Κέντρο Κοινότητας αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με τις υπηρεσίες κοινωνικής προστασίας του Δήμου Θέρμης. Ξεκίνησε τη λειτουργία του από τις αρχές Νοεμβρίου στην οδό Απ. και Γρ.. Ταβάκη 28, σε ειδικά διαμορφωμένο και προσβάσιμο για όλους χώρο. Στο Κέντρο Κοινότητας μπορούν να απευθύνονται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου Θέρμης και ειδικότερα, αυτοί που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι ωφελούμενοι μπορεί να είναι και κάτοικοι άλλων περιοχών, εάν δεν υπάρχει αντίστοιχο Κέντρο Κοινότητας στον τόπο κατοικίας τους.

Ktirio-KK-358x400

Στο Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Θέρμης μπορείτε:

  • να ενημερωθείτε για όλα τα επιδόματα που δικαιούστε και όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιασδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας,
  • να λάβετε ολοκληρωμένη υποστήριξη προκειμένου να υποβάλλετε αιτήσεις για να ενταχθείτε στα προγράμματα κοινωνικής προστασίας, καθώς και στο Πρόγραμμα “Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ)
  • να αποκτήσετε πρόσβαση σε υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξης για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων κοινωνικών και ψυχοκοινωνικών προβλημάτων (ανεργία, οικονομική αδυναμία, έλλειψη στέγης, προβλήματα διαβίωσης λόγω αναπηρίας ή γήρατος, εξαρτήσεις, ενδοοικογενειακή βία, προβλήματα σχέσεων, άγχος, κατάθλιψη, στήριξη οικογένειας, παιδιών και εφήβων κλπ).
  • να διασυνδέεστε με αρμόδιες εξειδικευμένες υπηρεσίες και δομές με στόχο την κοινωνική ένταξη και τη βελτίωση του βιοτικού σας επιπέδου (Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Γραφείο απασχόλησης Δήμου, Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς, Προγράμματα για Ηλικιωμένους, Δομές Ψυχικής Υγείας, Δομές στήριξης παιδιών, εφήβων και οικογένειας, Δομές για ΑμεΑ, Κοινωνικούς ξενώνες Αστέγων, Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών και Θυμάτων Διακίνησης και Εμπορίας ανθρώπων, προγράμματα για Ρομά και Μετανάστες)
  • να έχετε ένα σταθερό σημείο αναφοράς για την εξυπηρέτηση των αιτημάτων σας που αφορούν θέματα κοινωνικής φροντίδας και να παρακολουθούνται συστηματικά σε όλη την πορεία τους .

Επιπλέον το Κέντρο Κοινότητας στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής:

  • Δημιουργώντας ένα δίκτυο δομών για την ολοκληρωμένη υποστήριξη ευαίσθητων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, εξασφαλίζει την αμεσότητα αντιμετώπισης των αιτημάτων και κινητοποιεί ένα μεγάλο μέρος της τοπικής και ευρύτερης κοινότητας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης
  • Διοργανώνοντας εκδηλώσεις πολιτισμικού, επιμορφωτικού και κοινωνικού περιεχομένου σε συνεργασία με σχολεία, τοπικούς συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς κλπ.
  • Συμπράττοντας στην ανάπτυξη Δικτύου Εθελοντισμού.

Για κάθε διευκρίνηση / πρόσθετη πληροφορία, τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Θέρμης -Μαρία Μορφίδου, Κοινωνική Λειτουργός (Συντονίστρια), Βασιλεία Συμεωνίδου, Ψυχολόγος, Ελένη Πιστόλα, Κοινωνική Λειτουργός & Κακάνη Ελισσάβετ, Διοικητική Υπάλληλος- είναι στη διάθεση των δημοτών, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, 08:00 – 16:00.

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 231300739.

Απ. & Γρ. Ταβάκη 28, 57001 Θέρμη

(Γραμμή 60, 66 & 67 ΟΑΣΘ, στάση 36033: Χάνι)


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window