ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ HYDECON: “Δημιουργία δικτύου συνεργασίας για την έρευνα, την ευαισθητοποίηση του κοινού και τη διερεύνηση επιχειρηματικών προοπτικών σχετικών με την οικονομία του υδρογόνου στην περιοχή των ελληνοβουλγαρικών συνόρων”

Ευρωπαϊκή εδαφική Συνεργασία – Πρόγραμμα Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η τάση κατανάλωσης καυσίμων όλο και λιγότερης περιεκτικότητας σε άνθρακα είναι εμφανής. Το υδρογόνο απαλλαγμένο από κάθε ποσό άνθρακα μπορεί να προσφέρει αρκετή ενέργεια για καθημερινές χρήσεις όπως η ηλεκτροδότηση κτιρίων ή η κίνηση των μεταφορικών μας μέσων. Μάλιστα αυτή τη στιγμή γίνονται σημαντικές προσπάθειες, κυρίως στα ιδιαίτερα ανεπτυγμένα κράτη, για τη μετατροπή της προσαρμοσμένης στα καύσιμα άνθρακα υποδομής σε υποδομή με βάση το υδρογόνο.

Ο Δήμος Θέρμης συμμετέχει  σε ένα πρόγραμμα που στόχο έχει την ανάπτυξη δράσεων που σχετίζονται με τη οικονομία του υδρογόνου στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα. Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, η Σχολή μαθηματικών και φυσικών επιστημών του Μπλαγκόεβγκραντ και το Ίδρυμα για την οικολογική έρευνα. Οι δράσεις που σχεδιάζονται είναι η δημιουργία δικτύου συνεργασίας μεταξύ του ΕΚΕΤΑ και του Τμήματος χημείας του Μπλαγκόεβγραντ, δράσεις επίδειξης των εφαρμοσμένων τεχνολογιών υδρογόνου για το ευρύ κοινό, μαθητικό και φοιτητικό διαγωνισμό σε θέματα που σχετίζονται με τεχνολογίες υδρογόνου, μελέτη για επιχειρηματικές προοπτικές που σχετίζονται με το υδρογόνο.

Ο Δήμος Θέρμης προμηθεύθηκε  ένα Hydrogen Fuel Cell scooter (μηχανάκι που θα κινείται με υδρογόνο) το οποίο θα χρησιμοποιεί η Τεχνική Υπηρεσία μέσα στον οικισμό. Το scooter θα ανεφοδιάζεται με καύσιμο (υδρογόνο) στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ. Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης του κοινού στην τεχνολογία υδρογόνου θα γίνουν εκδηλώσεις και επιδείξεις της χρήσης του Hydrogen Fuel Cell scooter σε ενήλικες αλλά και σε παιδιά. Παράλληλα θα γίνουν και ενημερωτικές εκδηλώσεις για τη χρήση της τεχνολογίας του υδρογόνου από τις επιχειρήσεις της περιοχής.

Η διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες και ο προϋπολογισμός για το Δήμο Θέρμης είναι 63.216 ευρώ.

hydecon flyer

Δελτίο τύπου ΕΚΕΤΑ 24-04-2012
ZERO EMISSION RACING short
ZERO EMISSION RACING short-gr
Επιστολή

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window