ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

Σχολή Χορού ΔΕΠΠΑΘ - ΜΜΘMay-01

Πρόγραμμα παραστάσεων:

– ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΜΑΪΟΥ 2017

1η Παράσταση: Τμήματα Βασιλικών-Πλαγιαρίου-Θέρμης

ώρα έναρξης 17.00

2η Παράσταση: Τμήματα Τριαδίου – Θέρμης

ώρα έναρξης 20.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2

– ΚΥΡΙΑΚΗ 7 ΜΑΪΟΥ 2017

1η Παράσταση: Τμήμα Ν. Ρυσίου

ώρα έναρξης 17.00

2η Παράσταση: Τμήματα Ν. Ραιδεστού – Τριλόφου – Καρδίας

ώρα έναρξης 20.00

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης Μ2

Ο χορός είναι η μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης με την οποία ο άνθρωπος μπορεί να εκφράζει τον εσωτερικό του κόσμο, τις δημιουργικές και καλλιτεχνικές του δεξιότητες. Ο Μωρίς Μπεζάρ έλεγε ότι ο χορός είναι μια από τις πιο σπάνιες ανθρώπινες δραστηριότητες, όπου ο άνθρωπος δίνεται ολόκληρος σώμα, καρδία και πνεύμα. Ο χορός είναι παράλληλα και ένα ανοιχτό πεδίο έρευνας, διερεύνησης και εξέλιξης της αντίληψης, της κινητικής νοημοσύνης, της προσωπικότητας, της έμπνευσης, της δημιουργικότητας. Ο στόχος της Σχολής Χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. είναι οι μαθητές να αγαπήσουν την τέχνη του χορού, να διδαχθούν την τεχνική του, να μυηθούν σ’ αυτόν ώστε να εκφράσουν μέσα από την κίνηση συναισθήματα και σκέψεις, να εκτονωθούν και να γυμναστούν.

Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής αποτελείται από έμπειρους και καταξιωμένους καθηγητές- χορευτές. Η ατέρμονη όρεξη και το πάθος τους για δημιουργία και η αγάπη τους για τα παιδιά αποτελούν τα χαρακτηριστικά όλων των καθηγητών χορού που στελεχώνουν τη Σχολή. Σήμερα στα τμήματα χορού σε όλο τον δήμο Θέρμης φοιτούν περίπου 800 σπουδαστές και τους παρέχονται σπουδές που δίνουν την δυνατότητα να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον χορό.

Φέτος συμπληρώνοντας 10 χρόνια λειτουργίας της Αναγνωρισμένης Σχολής Χορού του Δήμου Θέρμης πραγματοποιείται η ετήσια παράσταση της Σχολής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σηματοδοτώντας ιδιαίτερα για τον Δήμο Θέρμης, ότι η πολιτιστική παιδεία αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς πυλώνες της πολιτικής του.

Η Πρόεδρος και το Δ.Σ. της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ ευχαριστούν όλους τους γονείς που εμπιστεύονται ότι πολυτιμότερο έχουν, τα παιδιά τους, δίνοντας  δύναμη και έμπνευση για να προχωρήσουμε στο μέλλον, ακούραστα για τον τόπο, για τα παιδιά, για τον πολιτισμό.

Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες  για την αμέριστη συμπαράσταση στους γονείς, μαθητές και όσους βοήθησαν στην υλοποίηση των παραστάσεων.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο