Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

535e1ff519844cbd6d771069f74ac505Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Γ. Τζιτζικώστας, το Κέντρο Πολιτισμού Θεσσαλονίκης της Π.Κ.Μ., ο Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ. Γεώργιος Τσαμασλής, ο Δήμαρχος Θέρμης κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος, και το Μακεδονικό Θέατρο σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την παράσταση Α) «Ο επικήδειος» και Β) «Αυτός και το πανταλόνι του» του Ιάκωβου Καμπανέλλη το Σάββατο  22 Μαρτίου 2014 και ώρα 20:00 μ.μ. στην Αίθουσα Πολιτισμού Αγ. Παρασκευής. Η παράσταση είναι ενταγμένη στο θεσμό «ΕΥΡΙΠΙΔΕΙΑ 2011-2014» του προγράμματος ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

«Τα μυστήρια της ζωής» είναι λαϊκές φιγούρες που η κάθε μία έχει τη δική της διάσταση. Είναι από τα πιο διαλεχτά κομμάτια του σπουδαίου συγγραφέα Ιακώβου Καμπανέλλη : Α) «Ο επικήδειος «και Β) «Αυτός και το πανταλόνι του».

Είναι δύο πρόσωπα με διαφορετικούς χαρακτήρες που αντιμετωπίζουν τη ζωή ο κάθε ένας με την δική του ιδιαιτερότητα, ψυχοσύνθεση, προσωπικότητά, και τις αδυναμίες του. Ο ένας – άνθρωπος της τέχνης κυριαρχείται από ματαιοδοξία και θέλει να αφήσει τον μάταιο τούτο κόσμο με μια εντυπωσιακή κηδεία και όχι με το έργο του. Ο άλλος γέρος και μαγκούφης ζει με την μοναξιά του και τις αναμνήσεις του. Είναι ο αδύναμος άνθρωπος που συγκρούεται με το ανελέητο περιβάλλον του … χαμένες ελπίδες, γελασμένα όνειρα, κοινωνική καταπίεση, εκμετάλλευση και πουθενά αγάπη. Ο Καμπανέλλης έχει γραφή άμεση και ζωντανή και το έργο του αποπνέει χιούμορ, φαντασία και ανθρωπιά. Το «Μακεδονικό Θέατρο» που εδρεύει χρόνια στην Θεσσαλονίκη έχει δώσει εξετάσεις και πήρε άριστα σε όλες τις Πολιτιστικές εκδηλώσεις είτε θεατρικές είτε ραδιοφωνικές είτε τηλεοπτικές, κάτω από την μπαγκέτα του Γιάννη Μαλλούχου και των συνεργατών του. Η μουσική επένδυση είναι του Γιάννη Μαλλούχου junior με ακούσματα Χατζηδάκη.

Τεχνική επιμέλεια: Στέλιου Αμανατίδη.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΑΓ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΘΕΑΤΡΟ2


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window