Ενημέρωση, Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Την Τρίτη 8 Μαρτίου ο Δήμος Θέρμης δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας και Κοινωνικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Επιτροπή Ισότητας καθώς και με την Ένωση Επαγγελματιών και Εμπόρων Θέρμης, διοργανώνουν μία ξεχωριστή μουσική εκδήλωση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας. Η μουσική βραδιά με τίτλο «Η Ζωή είναι Γυναίκα», περιλαμβάνει τραγούδια από το μουσικό σχήμα του Δημήτρη Τριχάκη, άφθονο κρασί και λουλούδια, καθώς και εκπλήξεις και ξεχωριστές παρουσίες. Θα γίνει στην κεντρική πλατεία Θέρμης, στις 7:30 το βράδυ.


Η 8η Μαρτίου θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα εορτασμού για τα δικαιώματα που διεκδίκησαν με αγώνες και θυσίες οι γυναίκες, όπως το δικαίωμα τους στην ψήφο και τις καλύτερες συνθήκες εργασίας. Η 8η Μαρτίου επιλέχθηκε προς τιμήν της απεργίας που έκαναν οι εργάτριες στη Νέα Υόρκη στις 8 Μαρτίου 1857.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  θα απευθύνουν σύντομες ομιλίες η διδάσκουσα του Α.Π.Θ. στο Τμήμα Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής Όλγα Παντούλη με θέμα “Αγώνες και Αγωνίες των γυναικών σήμερα”, η Αντιπρόεδρος της ΕΕΕΘ, Πρόεδρος του Τμήματος Επαγγελματιών του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΕΕ Φανή Μπλιούμη που θα μιλήσει για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα  και η Κωνσταντίνα Πανώρα εκπρόσωπος του Συμβουλίου Νέων δήμου Θέρμης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο