Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων και η δεύτερη φάση της σταδιακής επανόδου των μαθητών στα θρανία τη Δευτέρα 18 Μαΐου ήταν το αντικείμενο συζήτησης ανάμεσα στον Δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, τον Στέλιο Αποστόλου αντιδήμαρχο Παιδείας, δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς και την κ. Μαρία Κοντολέτα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης με μέλη της σχολικής και εκπαιδευτικής με κοινότητας.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 14 Μαϊου 2020 συμμετείχαν, επίσης, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ.κ. Δημήτρης Λιάντας και Αχιλλέας Μεταλούλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων του Δήμου Θέρμης Γιώργος Γκρίτζας, οι διευθυντές των Λυκείων καθώς και η Χρύσα Κλιματσούδα προϊσταμένη του τμήματος Παιδείας & Δια βίου Μάθησης του δήμου Θέρμης.

“Παρά το γεγονός ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση κλήθηκε να διαχειριστεί μεγάλο μέρος της κρίσης και των επιπτώσεών της με τεράστιες ανάγκες, έλαβε μικρή χρηματοδότηση που, ήδη, ξοδεύτηκε. Παρά τη δυσκολία στη λειτουργία σημαντικών υπηρεσιών όπως η καθαριότητα και οι κοινωνικές δομές λόγω της έλλειψης προσωπικού, τα πήγαμε καλά δαπανώντας δημοτικούς πόρους” δήλωσε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος. “Καταβάλλαμε κάθε προσπάθεια και με σύνεση θα συνεχίσουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την ομαλή και χωρίς προβλήματα και ταλαιπωρίες επαναφορά στην κανονικότητα των σχολικών κοινοτήτων”. Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι τα σχολεία του δήμου Θέρμης είναι έτοιμα να υποδεχτούν μαθητές με τακτικές απολυμάνσεις, χορήγηση ειδικών θερμομέτρων κατάλληλο εξοπλισμό , αντισηπτικά, γάντια και γενικώς ό,τι χρειάζεται.
Στο θέμα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών και στη χθεσινή επικοινωνία που είχε για το θέμα αυτό με τον Περιφερειάρχη Κεντ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αναφέρθηκε ο κ. Παπαδόπουλος. “Πρέπει να λειτουργήσουμε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που θέτει το κράτος για την ασφάλεια των μαθητών μας, των εκπαιδευτικών και γενικότερα για την ασφάλεια όλων μας. Σε αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, όμως, έχουμε τη δυνατότητα λόγω εκτάκτων συνθηκών να ελιχθούμε ξεπερνώντας γραφειοκρατικά προβλήματα. Είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία με τον κ. Τζιτζικώστα και την Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας, της οποίας αρμοδιότητα αποτελεί η μεταφορά των μαθητών για να διασφαλίσουμε ομαλή, ασφαλή και σύμφωνα με τις προδιαγραφές μεταφορά των μαθητών και να βοηθήσουμε όπου μπορούμε.
Η αντιμετώπιση όλης αυτής της κατάστασης είναι ένα εγχείρημα πολύ σοβαρό, ένα μεγάλο crash test με μεγάλη σημασία για την πατρίδα μας. Αν το ξεπεράσουμε αυτό, θα ξεπεράσουμε τα πάντα.” δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος. “Ο δήμος θα πράξει ό,τι πρέπει για τα σχολεία ακόμη και με δαπάνες από ίδιους πόρους. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως ο θεσμός που είναι πιο κοντά στους πολίτες, γνωρίζει τα προβλήματά τους και έχουμε πάρει την πολιτική απόφαση από τη μία να πιέσουμε την κυβέρνηση να αλλάξει τα κακώς κείμενα, και από την άλλη να διευκολύνουμε με κάθε τρόπο τους επαγγελματίες να επιβιώσουν και να βοηθήσουμε τα νοικοκυριά, ακόμη και σε βάρος των επενδύσεων.
Ο αντιδήμαρχος Παιδείας, δια Βίου Μάθησης – Πολιτισμού & Νέας Γενιάς Στέλιος Αποστόλου ενημέρωσε για την προετοιμασία, την καθαριότητα και τις απολυμάνσεις που έχουν, ήδη, πραγματοποιηθεί στα σχολεία του Δήμου Θέρμης, ενώ τόνισε πώς ο δήμος Θέρμης μέσω της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής θα καλύψει τις ανάγκες για καθαριότητα και ατομική υγιεινή στο επόμενο διάστημα. Η Αντιδημαρχία Παιδείας – Διά Βίου Μάθησης – Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, όπως είπε, συντονίζει εδώ και λίγες μέρες τη διανομή επιπλέον αντισηπτικών υλικών, θερμομέτρων μετώπου και μασκών που εξασφάλισε ο δήμος Θέρμης.
Η κ. Μαρία Κοντολέτα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Θεσσαλονίκης με τη σειρά της αναφέρθηκε σε θέματα εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος, άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που έθεσαν οι διευθυντές των σχολείων και τόνισε ότι περιμένει πάντα ερωτήματα και σχόλια ώστε να τα θέσει στο υπουργείο.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο