Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις|

Ο Δήμος Θέρμης διοργανώνει ημερίδα με τίτλο  «Τοπικές Δράσεις κοινωνικής & εργασιακής ένταξης  Ευπαθών Κοινωνικά μάδων και Προτάσεις Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας», την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 17.00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ραιδεστού.

Στόχος της Ημερίδας είναι η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας για την υλοποίηση της Πράξης «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής και Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης» και η κινητοποίηση ανέργων ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου για συμμετοχή στις δράσεις Συμβουλευτικής Απασχόλησης και Επαγγελματικής Κατάρτισης, με στόχο την ένταξη τους στην Απασχόληση.

 Επιπλέον, στόχος της Ημερίδας είναι η παρουσίαση καλών πρακτικών και πρωτοβουλιών Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας, ως πρότασης τόνωσης της απασχόλησης και βιώσιμης ανάπτυξης σε τοπικό επίπεδο.

 Παράλληλα, με την ολοκλήρωση των εργασιών της Ημερίδας θα ακολουθήσει Πολιτιστικό –Ενημερωτικό Δρώμενο,  με τίτλο «Περνάμε τα σύνορα που μας χωρίζουν» με στόχο τη κινητοποίηση των ανέργων ευπαθών κοινωνικά ομάδων του Δήμου Θέρμης για συμμετοχή στο Σχέδιο Δράσης καθώς και την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

 Η Εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης και τη συνεργασία του Δήμου Θέρμης και της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Περιβάλλοντος & Αθλητισμού Θέρμης, θα φιλοξενήσει ανθρώπους και φίλους που θα ενημερώνουν και θα συζητούν με τους πολίτες για τις δυνατότητες και τα οφέλη συμμετοχής στο Σχέδιο Δράσης «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης», ενώ το μουσικό σχήμα με τίτλο «Ένα μουσικό Ταξίδι Θεσσαλονίκη – Κωνσταντινούπολη- Σμύρνη» θα συντροφέψει τους συμμετέχοντες.

 Η Ημερίδα και το Πολιτιστικό –Ενημερωτικό Δρώμενο θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Σχεδίου Δράσης «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης»,  Δράση 3 «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες», της κατηγορίας παρέμβασης 1: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού ευπαθών ομάδων του πληθυσμού» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 4 «Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» 2007-2013», που υλοποιεί η Αναπτυξιακή Σύμπραξη Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

 Το μουσικό σχήμα «Ένα μουσικό Ταξίδι Θεσσαλονίκη –Κωνσταντινούπολη- Σμύρνη» αποτελείται από τους μουσικούς: Βασιλειάδη Δημήτρη (Κανονάκι), Ρία Ελληνίδου (Τραγούδι και κρουστά), Σταυρούλα Τριφιάτι (Καβάλ) και Κώστα Παπαγιάννη (Ούτι).

Πληροφορίες: Εθελοντική Εργασία Θεσσαλονίκης, Κος Κουρδής Δημήτρης  6942083112

  prosklisi Ethelontiki_final

PROGRAMMA IMERIDAS low R_Layout 1


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window