Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

livadi kladefsi 3Στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης μεταφέρθηκαν οι παρεμβάσεις της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Θέρμης. Με στόχο τη συνεχή βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, συνεργεία της Υπηρεσίας, πραγματοποιούν από το πρωί σήμερα εργασίες κλάδευσης των δέντρων και συντήρησης χώρων πρασίνου στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, την ανανέωση και διαμόρφωση της κόμης ψηλών δέντρων, με στόχο την ενδυνάμωσή τους. Παράλληλα οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις πραγματοποιούνται και για λόγους ασφάλειας καθώς σε αρκετές περιπτώσεις, πρόκειται για δέντρα μεγάλης ηλικίας που εγκυμονούν κινδύνους για τους κατοίκους, για τα οποία αφού προηγηθεί σχετική εκτίμηση από τους γεωπόνους της υπηρεσίας τα συνεργεία προχωρούν στη συνέχεια σε κλάδευση ή ανανέωση της κόμη τους.
Όπως είναι φυσικό, πρώτη προτεραιότητα δόθηκε στα δέντρα που βρίσκονται σε σημεία που εμποδίζουν την ορατότητα και κατά συνέπεια την ασφαλή διέλευση των πολιτών.

livadi kladefsi 1livadi kladefsi 2

Να θυμίσουμε πως η κλάδευση συμβάλλει επιπλέον και στον περιορισμό του ύψους και του όγκου των δένδρων και στην ανανέωση της βλάστησης. Η εκτέλεση των εργασιών ανάπτυξης πρασίνου δηλαδή συντήρησης, καθαριότητας, κλάδευσης, περιορισμού του ύψους και του όγκου των δένδρων μέσα στα όρια του Δήμου Θέρμης σε πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές, παρτέρια και τις εισόδους και το εσωτερικό  όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως είναι γνωστό αυξήθηκαν καθώς ενισχύθηκαν αποτελεσματικά με το νέο καλαθοφόρο όχημα του Δήμου. Οι διήμερες παρεμβάσεις στην Τοπική Κοινότητα Λιβαδίου ξεκίνησαν από την είσοδο του ορεινού οικισμού και σταδιακά μεταφέρθηκαν στο εσωτερικό του. Κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας πρόκειται να συνεχιστούν σε περιφερειακά σημεία της Τοπικής Κοινότητας.

 

 

 


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window