Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Η πρώτη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 7 Απριλίου 2020 και ώρα 7 το απόγευμα με έξι θέματα στην ημερήσια διάταξή του. Το παρών μέσω διαδικτυακού προγράμματος έδωσε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων που συζήτησαν για θέματα που αφορούν το δήμο μας.
Το εξειδικευμένο προσωπικό του δήμου μας έφερε εις πέρας ένα δύσκολο και πρωτόγνωρο εγχείρημα, που εντάσσεται στο πλαίσιο λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορωνοϊό COVID-19.


Να σημειωθεί ότι πριν τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, είχε αποσταλεί σε όλους τους συμβούλους επιστολή στην οποία μεταξύ άλλων επισημαίνονταν τα εξής:

“Αξιότιμοι συναδέλφισες και συνάδελφοι

Όπως γνωρίζετε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 της από 11/3/2020 πράξης νομοθετικού περιεχομένου (ΦΕΚ 55/α/11-3-2020) έχουμε την δυνατότητα σαν Δημοτικό Συμβούλιο να λαμβάνουμε αποφάσεις :
α) είτε δια περιφοράς
β) είτε δια τηλεδιάσκεψης.

Κατόπιν τούτου αποφασίσαμε το Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης 7/4/2020 να πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη το απόγευμα στις 19.00.

Στις 12.00 το μεσημέρι χθες πραγματοποιήθηκε και δοκιμαστικό “τεστ επικοινωνίας”, ώστε το απόγευμα να αντιμετωπιστούν τυχόν προβλήματα που προέκυψαν στο πλαίσιο της διαδικασίας. Παράλληλα η επιστολή του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου περιείχε όλες τις απαραίτητες οδηγίες και τα βήματα που έπρεπε να ακουλουθήσουν οι συμμετέχοντες δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και τις χρήσιμες ηλεκτρονικές διευθύνσεις για τη σύνδεση για να μην υπάρξουν προβλήματα.


Με την ολοκλήρωση της χθεσινής πρώτης τηλεδιάσκεψης του Δημοτικού Συμβουλίου Θέρμης ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Τιτέλης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

“Μετά από επίπονη προσπάθεια του εξειδικευμένου προσωπικού που διαθέτει ο Δήμος Θέρμης (κ.κ Γιώργος Γιργωλάς,  Γρηγόρης Μόσχου και άλλοι), πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη.
Αν και η προσωπική επαφή και επικοινωνία  είναι αναντικατάστατες, στην πρωτοφανή κρίση  που βιώνει η υφήλιος και η χώρα μας, οι  τηλεδιασκέψεις είναι ένα από τα θετικά όπλα που προσφέρει η ανάπτυξη της πληροφορικής.
Ευχόμαστε  να παραμείνει η τεχνολογία  στις επιταγές του ανθρώπου και όχι ο άνθρωπος να γίνει υποχείριο της” .

.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο