Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Στο σχολείο επέστρεψαν σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 περίπου εννέα χιλιάδες μαθητές δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων του Δήμου Θέρμης με τον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Μία ιδιαίτερη ημέρα ήταν σήμερα για τους μαθητές και τις μαθήτριες του 5ου δημοτικού σχολείου Θέρμης – Τριαδίου τα οποία βρέθηκαν σε ένα ολοκαίνουριο σχολικό περιβάλλον.

Το νέο ολοήμερο δημοτικό σχολείο παραδόθηκε σήμερα στα παιδιά μας, παρουσία του δημάρχου Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο οποίος το χαρακτήρισε κόσμημα για την εκπαιδευτική κοινότητα και την τοπική κοινωνία.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Θέρμης φανερά ικανοποιημένος, επεσήμανε μεταξύ άλλων, ότι με ιδιαίτερη χαρά παραδίδεται σήμερα στα παιδιά του δήμου μας μία σημαντική υποδομή για την εκπαίδευση, ένα ακόμη σχολείο που έρχεται να καλύψει τις σημαντικές κοινωνικές ανάγκες, της εκπαίδευσης, της αγωγής και της μόρφωσης. Ένα σημαντικό έργο, που οφείλουμε τόσο να το αξιοποιήσουμε όσο και να το διαφυλάξουμε, ώστε να διαμορφώσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.

Ένα έργο πνοής, με το οποίο τιμούμε την υπόσχεσή μας να έχουμε την παιδεία ως δημοτική αρχή, πρώτη μας προτεραιότητα, με τη δημιουργία σχολικών μονάδων, πλήρως εξοπλισμένων, που να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της σχολικής κοινότητας, και να αξιοποιούνται  με επιτυχία από εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Επεσήμανε δε πως η ολοκλήρωση αισθητικής διαμόρφωσης του περιβάλλοντα χώρου με τη σχετική φύτευση δέντρων και τοποθέτηση γκαζόν αναμένεται να ολοκληρωθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε όλα να είναι έτοιμα για τα επίσημα εγκαίνια του σχολείου, Ευχαρίστησε δε, όλους όσους συνέβαλαν, ξεπερνώντας δυσκολίες και εμπόδια, στη σημερινή παράδοση του σχολείου στους μαθητές και ιδιαίτερα τον μέχρι πρότινοςΠρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σταύρο Κουγιουμτζίδη, για τις επίμονες προσπάθειές του, ώστε σήμερα το 5ο Δημοτικό σχολείο Θέρμης – Τριαδίου, που ανταποκρίνεται με τις καλύτερες προϋποθέσεις στις ανάγκες της σύγχρονης Εκπαίδευσης να παραδίδεται στην τοπική κοινωνία και τα παιδιά μας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος Θέρμης δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα παραμείνει με όσα μέσα διαθέτει, αρωγός και συνοδοιπόρος δίπλα στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, ώστε να εξασφαλιστεί με κάθε τρόπο η άρτια λειτουργία του σχολείου.

Τέλος, αφού καλωσόρισε τους νέους μαθητές της πρώτης τάξης, ευχήθηκε στα παιδιά να έχουν υγεία και δύναμη προκειμένου να κατορθώσουν με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα να κάνουν ένα ακόμα ουσιαστικό βήμα στη ζωή, καθώς και στους .εκπαιδευτικούς τους γονείς,να συνεχίζουν να αποτελούν το άοκνο στήριγμα και το πρότυπο ζωής για τα παιδιά μας, ώστε με υπομονή και επιμονή να καλλιεργούν σε αυτά την αξία της μάθησης, τη σημασία του ήθους, την αναγκαιότητα της αλληλεγγύης και τη δύναμη του καλού χαρακτήρα.


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window