Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Παρέμβαση προς τον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) έκανε ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, διαμαρτυρόμενος για τις αλλεπάλληλες διακοπές ηλεκτροδότησης στις περιοχές Τριλόφου, Καρδίας και Πλαγιαρίου, εξ αιτίας των οποίων, πέραν της μεγάλης ταλαιπωρίας την οποία υφίστανται οι καταναλωτές, προκλήθηκαν και σημαντικές βλάβες σε επαγγελματικές και οικιακές ηλεκτρικές συσκευές.
Σε επιστολή του προς τους επικεφαλής του ΔΕΔΔΗΕ στην περιοχή Μακεδονίας Θράκης ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει πως “τον τελευταίο μήνα παρατηρούνται συχνές και πολύωρες, μη προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος οι οποίες δημιουργούν σημαντικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των κατοίκων και στην οικονομική ζωή της περιοχής, προκαλώντας εκτός από την ταλαιπωρία, σημαντικές ζημίες σε εξοπλισμούς καταστημάτων, οικιακές συσκευές κ.λπ., αλλά και κίνδυνο απώλειας ζωής, αφού υπάρχουν πολίτες που εξαρτώνται από μηχανήματα ζωτικής σημασίας, όπως για παράδειγμα συσκευές υποστήριξης της αναπνευστικής λειτουργίας”.


Ο κ. Παπαδόπουλος επισημαίνει επίσης ότι παρατηρείται “ελλιπής πληροφόρηση των καταναλωτών, αφού καλώντας τον 5ψήφιο αριθμό για τη δήλωση των βλαβών, δεν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που να ενημερώσει σχετικά με το μέγεθος της ζημίας και τον εκτιμώμενο χρόνο αποκατάστασης”.
Πέρα από την υποχρέωση του ΔΕΔΔΗΕ να λαμβάνει “όλα τα κατάλληλα μέτρα, ώστε, όχι μόνο να αντιμετωπίζονται, αλλά και να προλαμβάνονται βλάβες στο δίκτυο”, ο δήμαρχος Θέρμης υπογραμμίζει την υποχρέωση του Διαχειριστή “για έγκαιρη και με κάθε πρόσφορο μέσο ενημέρωση των καταναλωτών σε περιπτώσεις επικείμενης διακοπής ρεύματος ή και έκτακτης διακοπής, προκειμένου να προληφθούν βλάβες στις συσκευές των καταναλωτών από τη διακοπή και την επανεκκίνηση της παροχής ηλεκτρικής ενέργειας”.
Αναφέρει ότι καθημερινά φτάνουν στο δήμο διαμαρτυρίες, προφορικές και έγγραφες, από κατοίκους και επαγγελματίες των περιοχών στις οποίες σημειώνονται οι διακοπές ηλεκτροδότησης τις οποίες υπογράφουν εκατοντάδες πολίτες. Σημειώνει, δε, πως οι καταναλωτές και κυρίως οι επαγγελματίες “θα αρχίσουν σύντομα να καταθέτουν αγωγές αποζημίωσης”.
Ο δήμαρχος Θέρμης ζητά από τον ΔΕΔΔΗΕ έγγραφη ενημέρωση για τους λόγους που προκάλεσαν τις πρόσφατες πολύωρες διακοπές της ηλεκτροδότησης, καθώς και για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προχωρήσει η εταιρεία ώστε να μην επαναληφθούν παρόμοια φαινόμενα.
Σε δήλωσή του ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι “ο δήμος απαιτεί να πληροφορηθεί ποιο ακριβώς είναι το πρόβλημα το οποίο προκαλεί αυτές τις αλλεπάλληλες πολύωρες διακοπές. Εάν υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης του συστήματος, με τη δημιουργία υποσταθμού στην περιοχή, εμείς είμαστε πρόθυμοι να παραχωρήσουμε τον αναγκαίο χώρο. Γι’ αυτό ζητάμε συνάντηση με τον ΔΕΔΔΗΕ, ώστε να βρεθεί άμεσα λύση”.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο