Ευαισθητοποίηση, αλλά και υπεύθυνη και αλληλέγγυα στάση σε συλλογικό και ατομικό επίπεδο για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης συστήνει με επιστολή του προς τους δημότες ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ενώ δηλώνει ότι ο “Δήμος Θέρμης όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας εφαρμόζει τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση και έχει προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου”. Εκφράζοντας την αισιοδοξία του, ο κ. Παπαδόπουλος τονίζει ότι ο Δήμος Θέρμης “θα συνεχίσει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του στην κοινή εθνική προσπάθεια, ενώ ο ίδιος θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το συντομότερο δυνατό να επανέρθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς η κοινωνική ζωή των κατοίκων του Δήμου Θέρμης. Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου Θέρμης.

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

Εδώ και αρκετές μέρες βιώνουμε και στη χώρα μας την εξέλιξη μιας από τις μεγαλύτερες σε παγκόσμιο επίπεδο υγειονομικές κρίσεις. Το νέο στέλεχος κορωνοϊού SARS-CoV-2, που έχει εξαπλωθεί σχεδόν σε όλη την υφήλιο και συνεχίζει να εξαπλώνεται με ταχύτητα, δημιουργεί προκλήσεις για την κοινωνική και οικονομική ζωή όλων των κοινωνιών. Είναι προφανές ότι η νέα αυτή κατάσταση θέτει υπό αμφισβήτηση και επανεξέταση όλο το μέχρι σήμερα πλαίσιο των οικονομικών και κοινωνικών μας δραστηριοτήτων.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Θέρμης, παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις από το ξεκίνημα της επιδημίας στη χώρα μας. Ακολουθώντας τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών και των επιστημόνων που έχουν την κύρια ευθύνη, έχει αναλάβει όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα συμβάλλουν στην κατά το δυνατό μεγαλύτερη προστασία της υγείας των κατοίκων στο Δήμο Θέρμης.

Στο πλαίσιο αυτό έχουμε εφαρμόσει με ακρίβεια κάθε οδηγία για τήρηση κανόνων υγιεινής σε όλα τα δημοτικά κτήρια συμπεριλαμβανομένων των σχολικών κτηρίων, των αθλητικών εγκαταστάσεων καθώς και των κτηρίων πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Με πρωτοβουλία του Δήμου, σε όλους αυτούς τους χώρους θα πραγματοποιηθεί σχολαστικός καθαρισμός και απολυμάνσεις από εξειδικευμένα συνεργεία. Ταυτόχρονα έχουμε αναστείλει κάθε είδους κοινωνική δραστηριότητα που πιθανόν να δημιουργούσε συνθήκες μετάδοσης του συγκεκριμένου ιού ειδικά στις ειδικές ομάδες (π.χ. ομάδες τρίτης ηλικίας).

Αγαπητοί συνδημότες και αγαπητές συνδημότισσες,

Ο Δήμος Θέρμης, όπως και όλοι οι Δήμοι της χώρας εφαρμόζει τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση (κλείσιμο σχολείων, ΚΑΠΗ, αθλητικών και πολιτιστικών χώρων, κ.λπ.) και έχει προχωρήσει σε προληπτικά μέτρα για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου, που στη χώρα μας ακόμη είναι ευτυχώς σε χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, εκείνο που θεωρώ απαραίτητο είναι να είμαστε όλοι ευαισθητοποιημένοι και έτοιμοι ώστε όλοι μαζί, αλλά κυρίως η κάθε μία και ο κάθε ένας από μας, ατομικά, να ακολουθούμε κατά γράμμα τις σχετικές οδηγίες. Αυτό που τώρα χρειάζεται είναι έγκυρη ενημέρωση, υπευθυνότητα και αλληλεγγύη. Ο Δήμος Θέρμης, θα συνεχίσει να συμβάλλει στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των δυνατοτήτων του στην κοινή εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση αυτής της πρωτόγνωρης κατάστασης. Προσωπικά θα καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το συντομότερο δυνατό να επανέρθει σε φυσιολογικούς ρυθμούς η κοινωνική ζωή των κατοίκων του Δήμου μας. Είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο