Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Σε πλήρη επαναλειτουργία είναι από χθες το απόγευμα το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του δήμου Θέρμης. Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Πολιτισμού και Νέας Γενιάς, μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων τα οποία ίσχυσαν λόγω της πανδημίας, προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα ο χώρος και να είναι έτοιμος για να υποδεχτεί και πάλι τα παιδιά.

Κατά την επαναλειτουργία του Πάρκου, τηρούνται αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας καθώς και οι οδηγίες του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για την ασφαλή παραμονή των παιδιών. Παράλληλα εξειδικευμένο προσωπικό φροντίζει, ώστε τα παιδιά, μαζί με το παιχνίδι τους στο Πάρκο, να εκπαιδεύονται και να αποκτούν όλες τις απαραίτητες γνώσεις, με στόχο ένα πιο ασφαλές μέλλον, χωρίς ατυχήματα, με υγιή σκέψη και οδική κουλτούρα. Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού προσωπικού είναι η γνωριμία των παιδιών με τους κανόνες οδικής ασφάλειας και η συμμετοχή τους σε εκπαιδευτικές δραστηριότητες, μέσα από τις οποίες ευαισθητοποιούνται και αντιλαμβάνονται τη σπουδαιότητα της κυκλοφοριακής αγωγής.

H εκπαίδευση των παιδιών περιλαμβάνει γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, παρουσίαση των δομικών στοιχείων του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), πρακτική εξάσκηση και τέλος, την αξιολόγηση των παιδιών ως προς αυτά που διδάσκονται στο Πάρκο. Η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται βιωματικά, με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό και με τη χρήση του ανανεωμένου μηχανοκίνητου εξοπλισμού (ολοκαίνουργια μικρά ηλεκτρικά αυτοκίνητα- ποδήλατα, κράνη κ.ά.).
Χθες Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020, πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας του Πάρκου μετά τη λήξη των περιοριστικών μέτρων που ίσχυσαν λόγω της πανδημίας, συνολικά 25 παιδιά έκαναν χρήση του πάρκου συνοδευόμενα από τους γονείς τους.


Υπενθυμίζεται ότι το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής θα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 6 και μισή το απόγευμα έως τις 9 και μισή το βράδυ.

Η ελεύθερη χρήση του για τα παιδιά και σε απογευματινό ωράριο, θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου, με διακοπή μόνο μιας εβδομάδας κατά την εβδομάδα πριν από το Δεκαπενταύγουστο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι δημότες μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Παιδείας του Δήμου Θέρμης, στο τηλέφωνο 2313300765.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο