ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

 

«Εμβόλια: Μύθοι και πραγματικότητα» ήταν το θέμα ομιλίας που πραγματοποιήθηκε  στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου και συγκεκριμένα στο χώρο του ΚΑΠΗ, στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων πρόληψης και προαγωγής υγείας που εφαρμόζει το ΝΠΔΔ του Δήμου Θέρμης. Κατά την ενημερωτική εκδήλωση των ανθρώπων της Τρίτης ηλικίας ο συνταξιούχος Ιατρός Πνευμονολόγος και τ. Δ/ντης της Πνευμονολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Σερρών, κ. Σταμάτης Δελής, διαφώτισε τους συμμετέχοντες πάνω σε θέματα διατήρησης καλής υγείας, μέσα από τη σημαντικότητα της εμβολιαστικής κάλυψης των ηλικιωμένων.

trilofow emboliasmos 1Ειδικότερα,  τονίστηκε πως ο εμβολιασμός είναι μια από τις πιο απαραίτητες και αναγκαίες πράξεις που πραγματοποιούνται για το συμφέρον των ανθρώπων, προκειμένου να προστατευτούν από σοβαρά λοιμώδη νοσήματα, καθώς όπως επισημαίνει ο Παγκόσμιος οργανισμός υγείας, η γρίπη είναι μία σοβαρή ασθένεια και σκοτώνει περίπου 300.000-500.000 κόσμο κάθε χρόνο παγκοσμίως. Οι ομάδες υψηλού κινδύνου όπως οι έγκυες, τα μικρά παιδιά, οι ηλικιωμένοι με επιβαρυμένη υγεία, καθώς και τα άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν και να πεθάνουν.

Το ΝΠΔΔ του Δήμου μας, στο πλαίσιο του σχεδιασμού του για την οργάνωση και την υλοποίηση προγραμμάτων πρόληψης υγείας στα ΚΑΠΗ, θα συνεχίσει την συνεργασία με ειδικούς επιστήμονες με σκοπό την ενημέρωση των μελών σε θέματα που αφορούν την τρίτη ηλικία.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο