Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Ανάπτυξη της ιδέας της φιλοζωϊας μέσα από σειρά διαλέξεων στα σχολεία του Δήμου Θέρμης επιχείρησαν η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και το ΣΥΠΠΑΖΑΘ. Με στόχο την προώθηση, ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της  φιλοζωίας και στους μαθητές μας, ο Δήμος Θέρμης σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ) διοργάνωσαν ενημερωτικές επισκέψεις σε  σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στο πλαίσιο των σεμιναρίων συζητήθηκαν τρόποι αντιμετώπισης και χειρισμού των αδέσποτων ζώων ενώ δόθηκαν και χρήσιμες συμβουλές σε όλα τα παιδιά για τη σωστή συμπεριφορά προς τα ζώα. Επιπλέον, επιχειρήθηκε η ορθή προσέγγιση της μεγάλης αξίας της αγάπης προς τα ζώα. Τα παιδιά ενημερώθηκαν για τη φροντίδα των κατοικίδιων ζώων, καθώς και για τη θετική επίδραση  στη ζωή μας,  της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου.

Στο πλαίσιο των διαλέξεων στα σχολεία του Δήμου μας, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης αναφέρθηκε στη σημασία της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου στην περίπτωση που κάποιος επιθυμεί να αποκτήσει ένα κατοικίδιο. τονίζοντας με έμφαση :
“Μπορεί εύκολα να αντιληφθεί κανείς τη σημασία αλλά και αξία της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου αφού το όφελός είναι διπλό, αφενός δίνουμε σπίτι σε ένα αδέσποτο ζωάκι και αφετέρου καταπολεμάται έμμεσα το εμπόριο, το λαθρεμπόριο και την παράνομη αναπαραγωγή ζώων. Άλλωστε η αγάπη και η ευγνωμοσύνη που λαμβάνει κάποιος από ένα αδέσποτο ζώο, δεν περιγράφεται με λόγια. Παράλληλα με την υιοθεσία ενός αδέσποτου δίνουμε ένα δυνατό παράδειγμα προσφοράς και αλληλεγγύης στην κοινωνία μας.
Στην κατεύθυνση αυτή ο δήμος Θέρμης, στο πλαίσιο του προγράμματος προστασίας αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και το Φιλοζωικό Σωματείο Προστασίας και Πρόνοιας των Ζώων – Animal Rescue.org, έχει αναλάβει πρωτοβουλία προώθησης της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας. Μέσα από την ιστοσελίδα και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης του δήμου μπορεί ο κάθε πολίτης να δει τα ζωάκια που αναζητούν οικογένειες, να επικοινωνήσει με την αρμόδια Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και συγκεκριμένα με το Γρ. Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης και να υιοθετήσει ένα εμβολιασμένο, τσιπαρισμένο και στειρωμένο ζωάκι με πιστοποιητικό υιοθεσίας“.

Εξηγώντας στους μαθητές τη διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου,  ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης τόνισε:
“Για να δει κανείς τα ζωάκια που δίνονται για υιοθεσία, αλλά και για παρακολουθήσει την πορεία τους αρκεί να «κλικάρει» στο σύνδεσμο «Υιοθεσίες Αδέσποτων Ζώων Δήμου Θέρμης» και στη συνέχεια να τηλεφωνήσει στο 2396330032. Ο εμβολιασμός, το τσιπάρισμα, η στείρωση καθώς και το πιστοποιητικό υιοθεσίας γίνονται από τον ΣΥΠΠΑΖΑΘ”.
Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η δημοτική αρχή Θέρμης επεσήμανε πως “από το 2005 ο Δήμος θέρμης με τους υπόλοιπους δήμους της Ανατολικής Θεσσαλονίκης με κοινή απόφαση των δημοτικών τους συμβουλίων ίδρυσαν το Σύνδεσμο Προστασίας και Περίθαλψης Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης (ΣΥΠΠΑΖΑΘ). Στόχος είναι η περίθαλψη, στείρωση, προστασία και επανένταξη των αδέσποτων ζώων, ενώ  πέρα από αυτά, ο Σύνδεσμος πραγματοποιεί ενημερωτικές επισκέψεις στα σχολεία του δήμου Θέρμης με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τη φιλοζωία, τις υποχρεώσεις και ευθύνες των ανθρώπων απέναντι στα ζώα και το περιβάλλον”.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι διαλέξεις ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες καθώς, αν και Σύνδεσμος Προστασίας και Περιβάλλοντος Αδέσποτων Ζώων Ανατολικής Θεσσαλονίκης είχε υποβάλει στη Γενική Δ/νση Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης το αίτημα της έγκρισης των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών δράσεων από τις 26 Ιουλίου 2018, η απάντηση του Υπουργείου Παιδείας, που ουσιαστικά άναψε το πράσινο φως για την έναρξη των διαλέξεων, δόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2019.
Τα τελευταία δύο χρόνια στο πλαίσιο υλοποίησης των συγκεκριμένων ενημερωτικών δράσεων οι εκπρόσωποι του ΣΥΠΠΑΖΑΘ και η αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Θέρμης, έχουν επισκεφτεί συνολικά τριάντα (30 ) σχολεία σε όλη την έκταση του Δήμου μας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window