ΜΑΡΑΝΤΙΔΟΥ 2017 -FINALΠαιδική Χορωδία Π. Κ. Θέρμης
Παιδική Χορωδία Κ. Π. Ν. Ραιδεστού
Παιδική Χορωδία Κ. Π. Τριλόφου
Παιδική Χορωδία Κ. Π. Σουρωτής
Μικτή Νεανική Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Θέρμης

Με γνωστά τραγούδια των μεγαλύτερων Ελλήνων και ξένων συνθετών γιορτάζουν οι παιδικές χορωδίες του δήμου Θέρμης τη λήξη των μαθημάτων για το 2017. Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 12 Μαΐου στις 20:30 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης συμμετέχουν οι τέσσερις παιδικές χορωδίες και η Μικτή Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης. Η μουσική αυτή βραδιά θα ξεκινήσει με τα μικρότερα παιδιά που θα τραγουδήσουν έργα των Χατζηδάκη, Θεοδωράκη, Κατσούλη και Lagidze σε διεύθυνση χορωδίας Ειρήνης Μαραντίδου και συνοδεία πιάνου Ευτυχίας Βενιωτά. Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης τα μεγαλύτερα παιδιά της χορωδίας θα ερμηνεύσουν αγαπημένα κομμάτια από τον κινηματογράφο. Την χορωδιακή βραδιά θα κλείσει η Μικτή Νεανική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης σε διεύθυνση Ειρήνης Μαραντίδου με συνοδεία πιάνου Ευγενίου Στουγκιώτη.

Η Παιδική Χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με τη μαέστρο Ειρήνη Μαραντίδου. Αποτελείται από παιδιά του Δήμου Θέρμης: τα τμήματα των Κέντρων Πολιτισμού Τριλόφου, Σουρωτής, Νέας Ραιδεστού και Θέρμης. Απασχολεί 100 μέλη ηλικίας 7 – 12 ετών. Σκοπός της ίδρυσής της ήταν και είναι η διάδοση της χορωδιακής μουσικής καθώς και η καλλιέργεια και η προώθηση της μουσικής έκφρασης. Η χορωδία βοηθάει στη δημιουργία των βάσεων και των γνώσεων, που θα δώσουν στα παιδιά τη χαρά και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο και θα βοηθήσουν στις γενικότερες σπουδές τους αλλά και στην προσωπική τους ενασχόληση με τη μουσική. Η παιδική χορωδία έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη πλαισιώνοντας εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, έχει λάβει μέρος στα Φεστιβάλ Παιδικών Νεανικών Χορωδιών, που από το 2005 για οχτώ συνεχή χρόνια διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Θέρμης. Συμμετείχε σε χορωδιακές συναντήσεις στη Νάουσα και τη Βέροια, ενω αρκετές φορές παρουσίασε το πρόγραμμα της στο χορωδιακό φεστιβάλ που διοργανώνει ο Δήμος Θεσσαλονίκης κερδίζοντας πάντα καλές εντυπώσεις. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Το 2010 έχει ανεβάσει με μεγάλη επιτυχία την παιδική οπερέτα «Το πιο γλυκό ψωμί» βασισμένη στη μουσική των J.Strauss, F.Lehar, G. Verdi, L.V.Beethoven, J. Brahms , G.Bijet και άλλων ξένων και Ελλήνων συνθετών.

Νεανική – Μικτή Χορωδία Δημοτικού Ωδείου Θέρμης
Η χορωδία ιδρύθηκε το 2003 με τη μαέστρο Ειρήνη Μαραντίδου. Απασχολεί περίπου 40 μέλη. Αποτελείται από σπουδαστές μουσικής του ωδείου, οι οποίοι στις τελευταίες τάξεις των μαθημάτων των οργάνων ή των ανώτερων θεωρητικών, έχουν ως υποχρεωτικό τους μάθημα τη χορωδία. Επίσης, συμμετέχουν και άτομα που δεν είναι σπουδαστές μουσικής, αλλά νέοι και νέες που αγαπούν το χορωδιακό τραγούδι. Η χορωδία έχει ως βασική της «υποχρέωση» την καλλιέργεια του χορωδιακού μουσικού στυλ και την ικανοποίηση της συμμετοχής σε ένα ενιαίο σύνολο αλλά και τη μουσική – καλλιτεχνική εμπειρία. Έχει λάβει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις του Δήμου Θέρμης, καθώς επίσης και σε χορωδιακά φεστιβάλ του Δήμου Πανοράματος, στη Νάουσα, τη Βέροια, την Αλεξάνδρεια και στα Χριστουγεννιάτικα φεστιβάλ του Δήμου Θεσσαλονίκης. Κάθε χρόνο συμμετέχει στο «Φεστιβάλ Παιδικών – Νεανικών Χορωδιών», που από το 2005 διοργανώνει το Δημοτικό ωδείο Θέρμης. Στο ρεπερτόριό της περιλαμβάνει έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Μεταξύ αυτών και έργα των G. Palestrina, H. Purcell, A. Mozart, Ν. Ρίμσκι-Κόρσακωφ, Σ. Ραχμάνινοφ, J. Hudson, G. Gershwin, Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζιδάκι, και πολλών άλλων.Η χορωδία είναι μέλος του Europa Cantat και της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο