Δελτία Τύπου|

Μεγάλη ήταν η προσέλευση στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή μανιταριού η οποία διοργανώθηκε την Κυριακή 27 Νοεμβρίου στο Λιβάδι του δήμου Θέρμης. Η γιορτή διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Λειβαδιωτών, το δήμο Θέρμης και την Κοινότητα Λιβαδίου, με την υποστήριξη των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας. Ξεκίνησε στις 10 το πρωί και κράτησε έως αργά το απόγευμα στην κεντρική πλατεία του χωριού «Τα πλατάνια». Οι καλές καιρικές συνθήκες

διευκόλυναν τους εκατοντάδες επισκέπτες οι οποίοι ενημερώθηκαν για τα είδη των μανιταριών της περιοχής και απόλαυσαν το όμορφο φυσικό περιβάλλον του Λιβαδίου στην εξόρμηση που διοργανώθηκε για την αναζήτηση μανιταριών στο περιαστικό δάσος του οικισμού.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τις ποικιλίες μανιταριών που φύονται στο Λιβάδι, ενώ ξεναγήθηκαν στον ιστορικό οικισμό και στη μεταβυζαντινή, ιστορική Εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, γνωρίζοντας έτσι την ιστορία, την πολιτισμική παράδοση και την κοινωνική ζωή του Λιβαδίου. Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν τοπικά προϊόντα, κόκκινο κρασί και ποικιλίες γευστικών εδεσμάτων με βάση τα μανιτάρια. Η γιορτή έκλεισε με τοπικούς χορούς και τραγούδια στην κεντρική πλατεία.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Λιβαδίου Δημήτριος Γουδήρας, κατά το σύντομο χαιρετισμό του, εξέφρασε τις ευχαριστίες των κατοίκων προς τον δήμο Θέρμης για τη σταθερή υποστήριξη της τοπικής γιορτής, καθώς και προς τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Λειβαδιωτών, στους εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας Λειβαδίου, στους μικροπωλητές και παρασκευαστές εδώδιμων τοπικών προϊόντων και εδεσμάτων και φυσικά σε όλους όσους εργάστηκαν εθελοντικά για τη διοργάνωση της γιορτής μανιταριού καθώς και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους τις φετινές εκδηλώσεις.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο