IMG_20181011_091103IMG_20181011_085232Εθελοντική εργασία προσφέρουν στο Δήμο Θέρμης φοιτητές Αμερικανικών Πανεπιστημίων που φιλοξενούνται από το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης και παρακολουθούν τα μαθήματα του φθινοπωρινού εξαμήνου του Κολλεγίου μέσω του προγράμματος study abroad.
Η πρώτη γνωριμία με τον δήμο Θέρμης έγινε στο Φράγμα όπου τα παιδιά καθάρισαν εξωτερικούς χώρους με τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, όμως οι δράσεις στις οποίες θα εμπλακούν θα είναι ποικίλες και θα υλοποιούνται σε διάφορα σημεία σε όλο το δήμο. Σήμερα, τους υποδέχτηκαν ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου κ. Γ. Κουλαουζίδης, η κ. Σ. Κουτσουρά
Προϊσταμένη τμήματος Καθαρισμού Κοινοχρήστων Χώρων @ Ειδικών Συνεργείων και ο κ. Κ. Χρυσοχόου Επόπτης Καθαριότητας. Την ερχόμενη εβδομάδα θα κάνουν δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου.
Η συνεργασία με τον δήμο Θέρμης, που γίνεται στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως μέλος του δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν  Learning Cities της  UNESCO, συνδυάζει διαδικασίες μάθησης με την προσφορά στις τοπικές κοινωνίες και την ουσιαστικότερη γνωριμία των φοιτητών με νέους τόπους και ανθρώπους. Οι φοιτητές εργάζονται σε διάφορες δράσεις του δήμου
Ο εκπαιδευτικός οργανισμός αποτελεί τον πιο δημοφιλή ακαδημαϊκό προορισμό στην Ελλάδα για Αμερικανούς φοιτητές – από το 1997 όταν ξεκίνησε το πρόγραμμα Study Abroad, έχουν έρθει 3.000 ξένοι φοιτητές για σπουδές στη Θεσσαλονίκη. Στο πλαίσιο του προγράμματος σπουδών τους, οι φοιτητές προσφέρουν πολύτιμες ώρες εθελοντικής εργασίας σε νοσοκομεία, εκκλησίες, κέντρα νεότητας, σχολεία συνδράμοντας το έργο της αυτοδιοίκησης, σωματείων και οργανώσεων στη Θεσσαλονίκη.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο