Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Εκδηλώσεις, Ενημέρωση|

 

αιμοδοσια-1021x580Κάθε μέρα συμπολίτες μας, μικρά παιδιά με καρκίνο, άνθρωποι με χρόνιες παθήσεις, θύματα τροχαίων ατυχημάτων χρειάζονται αίμα. Κάθε μέρα στα νοσοκομεία αναβάλλονται εγχειρήσεις και θεραπείες. Συγγενείς και φίλοι των ασθενών αναζητούν τις μονάδες αίματος που χρειάζονται προκειμένου να προχωρήσει η θεραπεία των δικών τους ανθρώπων.
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, η Ελλάδα ανήκει στις 60 χώρες στον κόσμο που δεν μπορούν να ικανοποιήσουν αυτόνομα τις ανάγκες τους για αίμα και στηρίζονται σε δότες αντικατάστασης. Στην Ευρώπη, μόλις 6 χώρες ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.Ένα μεγάλο ποσοστό, πάνω από το 50{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78} των αναγκών καλύπτεται από το φιλικό ή συγγενικό περιβάλλον. Η κάλυψη των αναγκών από συγγενείς και φίλους όταν έρχεται η κρίσιμη ώρα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο στους αιμοδότες όσο και στην αιμοδοσία. Οι συγγενείς βρίσκονται σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση και συχνά είναι σωματικά εξαντλημένοι από τις φροντίδες για τον ασθενή τους, επομένως δεν είναι η καταλληλότερη στιγμή για να δώσουν αίμα. Ποτέ δεν είναι σίγουρο ότι η προσφορά των συγγενών και των φίλων θα επαρκέσει για την κάλυψη της ανάγκης. Ο καθένας γνωρίζει ότι υπάρχουν άτομα τα οποία την ώρα της ανάγκης δεν έχουν συγγενείς, ούτε φίλους.
Αυτή τη στιγμή οι διαθέσιμες φιάλες στην Τράπεζα Αίματος του δήμου Θέρμης είναι λιγοστές…

Αυτή την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου από τις 9:30 έως 13:00 θα γίνει νέα εξόρμηση για εθελοντική αιμοδοσία των Δημοτικών Κοινοτήτων Ν. Ραιδεστού και Ταγαράδων. Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κατάστημα Ν.Ραιδεστού

Αφιερώνοντας πέντε λεπτά από το χρόνο μας, ίσως σώσουμε τη ζωή ενός συνδημότη, φίλου ή συγγενή μας. Ας ανταποκριθούμε όλοι σε αυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης.

 


Κοινοπόιηστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window