Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη, η οποία υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2020, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για την αποκατάσταση της μεγάλης ζημίας η οποία προκλήθηκε στο δρόμο που συνδέει τους οικισμούς Τριλόφου – Πλαγιαρίου (οδός Περικλέους) εξ αιτίας της σφοδρής νεροποντής της 21ης Μαΐου 2020. Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται στο ποσό των 2.666.000, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Το ανωτέρω ποσό, με βάση τον κατ’ εκτίμηση προϋπολογισμό – προμέτρηση, κατανέμεται ως εξής: 500.000 ευρώ για έργα προστασίας πρανών, 150.000 ευρώ για οδοστρωσία-οδοποιία-σήμανση και 1.500.000 για τα τεχνικά έργα-κατασκευή γέφυρας (συν 516.000 ΦΠΑ).

Υπενθυμίζεται ότι την επομένη της σφοδρής νεροποντής ο δήμος Θέρμης υπέβαλε αίτημα προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για να κηρυχθούν όλες οι πληγείσες κοινότητες του δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Σκοπός αυτού του αιτήματος ήταν να διασφαλιστούν οι πόροι για την αποκατάσταση των ζημιών καθώς και να κινηθούν τάχιστα οι διαδικασίες, τόσο για την έγκριση της χρηματοδότησης, όσο και οι υπόλοιπες οι οποίες αφορούν την εκπόνηση των μελετών και την εκτέλεση των εργασιών. Ως πρώτο αποτέλεσμα της έγκρισης του αιτήματος για την κήρυξη αυτών των περιοχών σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Πολιτικής Προστασίας είναι η έγκριση της χρηματοδότησης των 2,6 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, ο δήμος Θέρμης προετοίμασε και υπέβαλε πρόταση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου και ΠΚΜ, προκειμένου να αναλάβει ο δήμος το έργο της ανάθεσης και εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών, ώστε να γίνει στη συνέχεια η δημοπράτηση του έργου για την αποκατάσταση της αστοχίας στην οδό Περικλέους.

Πέραν των 2,6 εκατ. ευρώ τα οποία εγκρίθηκαν για το συγκεκριμένο έργο, διατίθενται άλλα 3,2 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στις υπόλοιπες πληγείσες περιοχές του δήμου Θέρμης. Οι εργασίες αυτές, τις οποίες υλοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αφορούν:
· Καθαρισμούς στην κοινότητα Πλαγιαρίου, όπου καταγράφηκαν πλημμυρικά φαινόμενα σε αγροτικές οδούς: α) στην οδό που οδηγεί στο παιδικό χωριό SOS και β) στην προέκταση της οδού 28ης Οκτωβρίου, νότια της οδού Περικλέους.
· Καθαρισμούς στην περιοχή της κοινότητας Καρδίας, μεταξύ των ορίων των κοινοτήτων Καρδίας-Ν. Ρυσίου-Τριλόφου και στο ρέμα Καρδαράς που συνδέει την Καρδία με τον Τρίλοφο.
· Καθαρισμούς από τη μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων φερτών υλικών εντός των ρεμάτων, αλλά και σε τμήματα του οδικού δικτύου.
· Καθαρισμό ρεμάτων σε Ταγαράδες, Αγία Παρασκευή και στον ποταμό Ανθεμούντα.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο