Ανακοινώσεις|

b6wh_aeiyaa0dy3-thumb-largeΕίμαστε όλοι Charlie Hebdo. Καταδικάζουμε τη μισαλλοδοξία, τον φονταμενταλισμό και τη βία από όπου και αν προέρχεται και εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για τη στυγερή δολοφονία των 12 συνανθρώπων μας μετά από την επίθεση στα γραφεία του περιοδικού Charlie Hebdo στο Παρίσι.
Καταδικάζουμε, επίσης, κάθε προσπάθεια να μεταφερθούν τα γεγονότα της Γαλλίας στο εύθραυστο πολιτικό σκηνικό της χώρας δημιουργώντας, έτσι συνθήκες ξενοφοβίας προς εκμετάλλευση. Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη πράξη δεν εκφράζει το σύνολο του μουσουλμανικού κόσμου και η όποια απόπειρα ταύτισης υπονομεύει την ειρήνη και τη συνύπαρξη.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στις οικογένειες των θυμάτων και στον γαλλικό λαό αλλά και στη μεγάλη οικογένεια του τύπου. Αυτή η δολοφονική ενέργεια, πέρα από την αφαίρεση ανθρώπινων ζωών, αποτελεί επίθεση στη ελεύθερη έκφραση και στη Δημοκρατία. Η ανεκτικότητα απέναντι στο διαφορετικό και ο σεβασμός στη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ο μόνος δρόμος για την ειρηνική συνύπαρξη των λαών, την πρόοδο και την ευημερία. Η ακραία βία δεν μπορεί να βρίσκει ερείσματα ή δικαιολογία από οποιαδήποτε θρησκεία, ιδεολογία ή πεποίθηση.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window