Ενημέρωση, Δελτία Τύπου|

“Σχολικός Εκφοβισμός – Ασφάλεια στο Διαδίκτυο” ήταν το θέμα της δράσης ευαισθητοποίησης που ανέπτυξε το Γ’ γυμνάσιο Θέρμης σε συνεργασία με τη συντονίστρια του ΚΕ.Π. Υγείας Δήμου Θέρμης Μάγδα Παπανίκου και τον αντιδήμαρχο Παιδείας Στυλιανό Αποστόλου. Η δράση περιελάμβανε έξι δίωρα στα οποία συμμετείχαν μαθητές/τριες και των τριών τάξεων του γυμνασίου. Εισηγητής και συντονιστής της συζήτησης, που ακολούθησε την ενημερωτική ομιλία, ήταν ο Αναστάσιος Κατραμάδος Α(ΥΓ), ψυχολόγος στη Διεύθυνση Αστυνόμευσης Κρατικού Αερολιμένα Θεσσαλονίκης.

Στόχος της δράσης μας ήταν εκτός από την πληροφόρηση όλων των μαθητών/τριών για το συγκεκριμένο θέμα να δοθούν νέα ερεθίσματα για σκέψη ώστε:– οι μαθητές/τριες να μπορούν να διαχειριστούν με ασφάλεια το διαδίκτυο αξιοποιώντας τις δυνατότητες που προσφέρει και αποφεύγοντας τις “κακοτοπιές”,– να αναγνωρίζουν τι συνιστά διαδικτυακό εκφοβισμό (cyberbullying) και πώς να προστατεύονται,– να αντιληφθούν τη διαφοροποίηση του σχολικού εκφοβισμού από τα καθημερινά περιστατικά μικροσυγκρούσεων.

Το θέμα του σχολικού εκφοβισμού συζητείται αυτή την περίοδο ιδιαίτερα και στην Α’ τάξη στο πλαίσιο του μαθήματος “Εργαστήρια Δεξιοτήτων” στην ενότητα “ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥ”, με αφορμή δίωρο σχετικό ντοκιμαντέρ του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής και στοχευμένη συζήτηση με εργασίες μαθητών/τριών.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο