Μία ημέρα γεμάτη παράδοση, ιστορία, ήθη , έθιμα και βραβεύσεις διοργανώνει το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου “Παναγία Σουμελά Δήμου Θέρμης” την  Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 11.00 στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.
Η διπλή εκδήλωση θα περιλαμβάνει σειρά δρωμένων πολιτισμού και παράδοσης αλλά και την καθιερωμένη κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για τα μέλη, τους καλεσμένους και τους φίλους του Σωματείου.
Αναλυτικά το πρόγραμμα που επιμελήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου έχει ως εξής:

– Παρουσίαση “Τα γράμματα στον Πόντο” από την κ. Ευρώπη Παπαδοπούλου.

– Βραβεύσεις, προς τιμή της Εκκλησιαστικής Εορτής των Τριών Ιεραρχών, των επιτυχόντων σε Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι, αποφοίτων των Λυκείων της Θέρμης, μελών του Σωματείου.

– Προβολή των συμβόλων της Ορθοδοξίας μας, που αναδείχθηκαν μέσα από ένα εκπληκτικό ντοκιμαντέρ του Πανελλήνιου Ιδρύματος «Παναγία Σουμελά» με τίτλο “Τα Ιερά Κειμήλια του Πόντου”.

– Και η εκδήλωση θα κλείσει με το ρομπότ “Γιωρίκα”.
Πρόκειται για μια εφαρμογή ερευνητικής δράσης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκμάθησης της ποντιακής διαλέκτου για ενήλικες, με αξιοποίηση ρομποτικής τεχνολογίας, υπό την επιστημονική εποπτεία του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, κ. Νικολάου Φαχαντίδη.

Τα δρώμενα πολιτισμού και παράδοσης του Σωματείου θα πλαισιωθούν από τη χορωδία και το μικρό χορευτικό τμήμα του Σωματείου.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο