parko gizaris 3Στο πλαίσιο της συνολικής προσπάθειας  ανάδειξης και αναβάθμισης των χώρων πρασίνου στις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου, το τελευταίο χρονικό διάστημα πραγματοποίησε με συντονισμένες προσπάθειες σειρά παρεμβάσεων στη Δημοτική Κοινότητα Τριλόφου.
Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στην είσοδο της Δημοτικής Κοινότητας Τριλόφου, καθώς και στον περιβάλλοντα χώρο του Κοινοτικού καταστήματος και περιελάμβαναν συνολικά: εργασίες εκσκαφής και επιχωμάτωσης, κλάδευσης, φύτευσης νέων ανθοσυνθέσεων και σποράς χλοοτάπητα.


Ειδικότερα, στην είσοδο της Δημοτικής Κοινότητας, ένας χώρος αναξιοποίητος,  κυριολεκτικά μεταμορφώθηκε από τα συνεργεία της Υπηρεσίας Πρασίνου σε χώρο πρασίνου, ο οποίος προσδίδει πλέον άλλη αισθητική και περιβαλλοντική αξία στην περιοχή.
Η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου περιελάμβανε παρεμβάσεις επιχωμάτωσης, φύτευσης νέων ανθοσυνθέσεων, σποράς γκαζόν ακόμη και πλακοστρώσεις όπου απαιτήθηκε, με στόχο την αισθητική του αναβάθμιση και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

parko gizaris 5parko gizaris 4parko gizaris 2

“Η βελτίωση του περιβάλλοντος σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες του Δήμου μας αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για την Αντιδημαρχία Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης” σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος κ. Στέλιος Γκιζάρης, ο οποίος παράλληλα αναφέρθηκε στη θετική συμβολή αυτών των παρεμβάσεων, στην ψυχική και σωματική υγεία των δημοτών, στη βελτίωση του περιβάλλοντος και της αειφορίας, μέσω της βελτίωσης των περιβαλλοντικών συνθηκών.
“Ανταποκρινόμαστε άμεσα στα αιτήματα των πολιτών για νέες κλαδεύσεις υψηλών ή επικίνδυνων δένδρων, με το καλαθοφόρο όχημα του Δήμου μας, για τη φυσική αναγέννησή τους, για νέες φυτεύσεις και τη διαμόρφωση νέων χώρων πρασίνου. Στόχος μας κάθε χρόνο είναι  να ολοκληρώνουμε όσο το δυνατό περισσότερες παρεμβάσεις πρασίνου, φροντίζοντας παράλληλα και για την άμεση αποκατάσταση κάθε φθοράς, που καταγράφουμε από τους καθημερινούς ελέγχους στους χώρους πρασίνου σε όλη την έκταση του Δήμου μας. Κύριο μέλημά μας είναι να ομορφαίνουμε καθημερινά τους χώρους, όπου παίζουν ,μεγαλώνουν, ανησυχούν ,αγωνιούν οι αυριανοί πολίτες ,που είναι τα παιδιά μας, αλλά και όλοι οι δημότες της Θέρμης” σημείωσε με έμφαση ο κ. Γκιζάρης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window
Μετάβαση στο περιεχόμενο