ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

100Καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με στόχο την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων κάθε είδους, την ανάδειξη της σημασίας της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία και την τοπική κοινωνία της ανατολικής Θεσσαλονίκης “τρέχει” φέτος το Κέντρο Πρόληψης “Ελπίδα”. Οι διακρίσεις, οι προκαταλήψεις και η αποδοχή ή μη της διαφορετικότητας είναι πολύπλοκα ζητήματα που επηρεάζουν τους ανθρώπους και τις σχέσεις τους.
Την παρούσα περίοδο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Σχολικού Εκφοβισμού στις 6/3 το Κέντρο Πρόληψης “Ελπίδα” πραγματοποιεί δράσεις ευαισθητοποίησης για μαθητές και γονείς των Δήμων Καλαμαριάς, Θέρμης, Θερμαϊκού και Πυλαίας -Χορτιάτη.
Σήμερα 22/3 στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης και την άλλη Τετάρτη 29/3 στο 1ο Λύκειο Τριλόφου, στις 18:30, θα πραγματοποιηθούν ειδικά για τους γονείς 2 διαδραστικές εκδηλώσεις, με στόχο την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με το φαινόμενο της βίας, τη σύνδεσή της με την έννοια της διαφορετικότητας και την ουσιαστικότερη και αποτελεσματικότερη διαχείριση και αντιμετώπιση φαινομένων βίας.
Επίσης, περισσότεροι από 1000 μαθητές των Γυμνασίων : 1ου Περαίας και Ασβεστοχωρίου και των Λυκείων : 1ο Θέρμης, 6ο Καλαμαριάς, Μηχανιώνας και Χορτιάτη, θα συμμετέχουν σε βιωματικό εργαστήριο όπου θα έχουν την ευκαιρία να προβληματιστούν σχετικά με την προσωπική τους θέση απέναντι στα φαινόμενα βίας στο σχολικό χώρο, να κατανοήσουν τη σύνδεση που υπάρχει ανάμεσα στα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις ενός ατόμου σχετικά με τη διαφορετικότητα και στην άσκηση μορφών βίας, να αποδεχτούν τη διαφορετικότητα και να αναζητήσουν τρόπους ουσιαστικής συνύπαρξης τόσο στο σχολικό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο.
Στο πλαίσιο της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το ρατσισμό και τις διακρίσεις έχει, ήδη πραγματοποιηθεί εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS (1/12) ενώ προγραμματίζεται το Φεστιβάλ Πρόληψης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και την αποδοχή της διαφορετικότητας, που περιλαμβάνει δράσεις ενημερωτικού και ψυχαγωγικού χαρακτήρα για την ευρύτερη κοινότητα της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και θα πραγματοποιηθεί το Μάιο-Ιούνιο 2017.
Για περισσότερες πληροφορίες και για να δηλώσετε συμμετοχή στις παραπάνω εκδηλώσεις μπορείτε να επικοινωνείτε με το ΚΠ ΕΛΠΙΔΑ, 2310 442044 και 2310 442043 (κ. Μεδίτσκο) ή να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.kpelpida.com.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο