Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου|

Την Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου  έγινε με επιτυχία η δημοπράτηση του έργου «Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων και συλλεκτήρα Βασιλικών – Θέρμης» προϋπολογισμού 10.100.000€ στην οποία συμμετείχαν 13 εταιρείες.  

Η κατασκευή του δικτύου ακαθάρτων Βασιλικών μήκους 13χλμ εντός και του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού (συλλεκτήρα) μήκους 12,75χλμ είναι ένα έργο που θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων των Βασιλικών αλλά και άλλων οικισμών όπως η Αγ. Παρασκευή και η Σουρωτή. Εντάσσεται σε μία σειρά έργων που αποτελούν κεντρική επιλογή της δημοτικής αρχής που στοχεύει στην κάλυψη όλων των οικισμών  με δίκτυα αποχέτευσης και στην επαναχρησιμοποίηση των λυμάτων για άρδευση στο σύνολο του νέου δήμου.

Στις αρχές του Οκτώβρη αναμένεται η δημοπράτηση της κατασκευής εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων, στο αγρόκτημα Θέρμης, δυναμικότητας 30.000 ικ και τεχνολογίας βιοαντιδραστήρα μεμβράνης (Membrane BioReactor – MBR) με την οποία άμεσα θα εξυπηρετηθούν οι οικισμοί Βασιλικών, Νέας Ραιδεστού, Ταγαράδων και Νέου Ρυσίου με πρόβλεψη να καλύψει τις ανάγκες του συνόλου της λεκάνης του Ανθεμούντα σε ορίζοντα 40ετίας. Τα επεξεργασμένα λύματα προβλέπεται να χρησιμοποιούνται για άρδευση στοχεύοντας στη μείωση του υδατικού ελλείμματος της λεκάνης του Ανθεμούντα.

Ο συνολικός προϋπολογισμός των δυο έργων ανέρχεται σε 17.000.000€ και θα χρηματοδοτηθούν από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΥΠΕΚΑ και ίδιους πόρους της ΔΕΥΑ Θέρμης


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window