Δελτία Τύπου, Χωρίς κατηγορία|

Σύσσωμη, δυναμική κινητοποίηση αποφάσισαν δήμος, γονείς και εκπαιδευτικοί προκειμένου να διεκδικήσουν άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Σε  σύσκεψη που συγκάλεσε τη Δευτέρα που πέρασε ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος συμμετείχαν οι διευθυντές των σχολείων, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων & κηδεμόνων και στελέχη του δήμου αποφασίστηκε οι κινητοποιήσεις να ξεκινήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην Περιφέρεια Κεντ. Μακεδονίας την Παρασκευή 20/9 στις 09:30* με αίτημα να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών.

Στο δήμο Θέρμης με τους 17 οικισμούς διασκορπισμένους σε έκταση 385.321 στρεμμάτων υπάρχουν περίπου 2.500 μαθητές που για να έχουν πρόσβαση στο σχολείο τους χρειάζονται μεταφορικό μέσον. Το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών στις ιδιαίτερα τραγικές συνθήκες που βιώνει η κοινωνία σήμερα, θέτει σε κίνδυνο την απρόσκοπτη λειτουργία των σχολείων και τη πρόσβαση όλων των μαθητών στην εκπαίδευση που η πολιτεία οφείλει να εξασφαλίσει.

Οι κινητοποιήσεις έχουν ως βασικό αίτημα προς τα αρμόδια Υπουργεία και την Περιφέρεια, που είναι ο υπεύθυνος φορέας μεταφοράς των μαθητών, την άμεση εξασφάλιση της δωρεάν μεταφοράς.

 

Δήμος και σχολική κοινότητα θα αγωνιστούν για τη πλήρη επίλυση του προβλήματος χωρίς να επιβαρυνθούν επιπλέον γονείς και παιδιά. «Δεν θα απεμπολήσουμε το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία και εν τέλει της δωρεάν εκπαίδευσης. Το κόστος της μεταφορά δεν πρέπει να επιβαρύνει την ελληνική οικογένεια, ούτε, φυσικά, να μένουμε αμέτοχοι στα θέματα των προβλημάτων της παιδείας. Ο Δήμος θα είναι μπροστά στη νέα αυτή αγωνιστική κινητοποίηση και στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τους γονείς και τα παιδιά» δηλώνει ο Δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος καλώντας όλους τους φορείς της εκπαίδευσης, τους κοινωνικούς εταίρους και  τα ΜΜΕ να συμπαρασταθούν και να στηρίξουν τον αγώνα.

 

 

*Η συγκέντρωση θα ξεκινήσει εκεί από τις 09:00Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Θέρμης: Διεκδικούμε άμεση λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών

Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών προέκυψαν και φέτος με την έναρξη της σχολικής χρονιάς καθώς, παρά τη μεταφορά της αρμοδιότητας στις περιφέρειες και την αναγγελία από την πολιτεία για την παράταση των συμβάσεων της προηγούμενης χρονιάς, ο τύπος υπολογισμού του κόστους των δρομολογίων εμποδίζει την πραγματοποίηση της μεταφοράς των μαθητών και εν τέλει την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

Η παιδεία ανέκαθεν αποτελούσε προτεραιότητα για το δήμο Θέρμης, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες συνθήκες και ενώ η προετοιμασία  για την υποδοχή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες, οι συντηρήσεις και όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έγιναν εγκαίρως και με άψογο τρόπο προέκυψε πρόβλημα στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Ήδη από την από την 1η Ιουλίου 2013, η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών, που είχαν οι Δήμοι, απονεμήθηκε στις Περιφέρειες σύμφωνα με το έβδομο και όγδοο άρθρο του ν. 4089/2012 (ΦΕΚ206 Α) 89/2012 (ΦΕΚ206 Α) «Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Μεταφορά Μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013 (ΦΕΚ 171 Α)». Σε εφαρμογή της παραπάνω διάταξης, ο Δήμος Θέρμης έστειλε εγκαίρως στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την προετοιμασία του διαγωνισμού ανάθεσης του έργου.

Επειδή κάποιες Περιφέρειες  της χώρας δεν έχουν ακόμη αναθέσει τις νέες συμβάσεις για το σχολικό έτος 2013-2014, με τροπολογία που ψηφίστηκε από τη Βουλή την Τετάρτη 4.9.2013, αποφασίστηκε η παράταση των συμβάσεων της προηγούμενης χρονιάς, με την προϋπόθεση ότι το κόστος των δρομολογίων δεν θα υπερβαίνει το κόστος που προκύπτει από τον νέο μαθηματικό τύπο υπολογισμού του κόστους των δρομολογίων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, με βάση το νέο μαθηματικό τύπο υπολογίζονται κόστη δρομολογίων πολύ χαμηλότερα (μέχρι και 60{9277431203aab0aa2421f575dad9809b2ce7438027171783f545e8a654977a78}) από αυτά των περσινών συμβάσεων. Με το κόστος αυτό, ότι οι περισσότεροι μεταφορείς δεν αποδέχτηκαν την παράταση των συμβάσεών τους.

Σήμερα, Τετάρτη 11.9.2013, ημέρα του αγιασμού για την έναρξη του σχολικού έτους, δεν πραγματοποιήθηκαν τα δρομολόγια των λεωφορείων για τη μεταφορά των μαθητών. Το ίδιο θα ισχύσει και τις επόμενες μέρες της εβδομάδας. Εντός των ημερών θα πραγματοποιηθεί για το συγκεκριμένο θέμα σύσκεψη την οποία θα καλέσει ο Δήμαρχος, τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων καθώς και όλα τα αρμόδια στελέχη του δήμου και των σχολείων. Ο Δήμος μας κάνει κάθε προσπάθεια, διεκδικώντας από την Περιφέρεια και το Υπουργείο Εσωτερικών επίλυση του προβλήματος.

Καλούμε όλους τους φορείς της σχολικής κοινότητας, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια που στοχεύει στην εξασφάλιση της πρόσβασης κάθε παιδιού στο σχολείο και την ομαλή λειτουργία των εκπαιδευτηρίων του Δήμου μας


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window