Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

parko aftofies prwthΈνα σημαντικό βήμα για την αναβάθμιση των δημόσιων χώρων στο Δήμο Θέρμης έγινε με την έγκριση της πράξης με ακρωνύμιο “CONSE-PP” στο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας Interreg «Ελλάδα-π.Γ.Δ.Μ. 2014-2020». Ο Δήμος Θέρμης και το Ινστιτούτο Γενετικής Βελτίωσης και Φυτογενετικών Πόρων συνεργάστηκαν με το Δήμο Debarca, το Φορέα Διαχείρισης και Προστασίας της περιοχής Jasen και τη Σχολή Δασοπονίας του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθοδίου της π.Γ.Δ.Μ. και πέτυχαν την έγκριση της πρότασης, με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από ένα εκατομμύριο  (1.000.000) ευρώ. Στο Δήμο Θέρμης αντιστοιχούν περίπου τριακόσιες χιλιάδες ευρώ.

parko aftofies 2Στόχος της πρότασης είναι η προστασία της χλωρίδας της διασυνοριακής περιοχής , καθώς και η ευαισθητοποίηση του κοινού για την αξία της.  Στo πλαίσιo της ευαισθητοποίησης άλλωστε, εντάσσεται και η δημιουργία πάρκου, μέσω του οποίου θα αναδειχθεί η σημασία της βιοποικιλότητας σε ένα περιαστικό χώρο.Το βοτανικό πάρκο αναμένεται να αποτελέσει ένα χώρο καθημερινής συγκέντρωσης των περιοίκων αλλά και των επισκεπτών που θα μπορούν να περιηγηθούν ανάμεσα σε είδη της τοπικής χλωρίδας.

aftofies kalo 3Παράλληλα, ο Δήμος Θέρμης θα υλοποιήσει και δυο φοιτητικούς διαγωνισμούς με επιστημονικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο και με θέμα τη σημασία της βιοποικιλότητας, ενώ θα εφαρμόσει και ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης για όλους τους μαθητές του Δήμου. Η συνολική διάρκεια του έργου είναι 22 μήνες.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window