Έργα|

Ξεκίνησε πρόσφατα το έργο βελτίωσης της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Πολυγύρου, στο τμήμα που συνδέει τη Θέρμη με τη Γαλάτιστα με φορέα υλοποίησης την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.  Ο συγκεκριμένος οδικός άξονας ξεκινά από τον κόμβο Θέρμης με τη νέα  Εθνική οδό Θεσσαλονίκης –
Νέων Μουδανιών, διέρχεται από τη Ν.Ραιδεστό, τα λουτρά Θέρμης και καταλήγει στον ισόπεδο κόμβο της παράκαμψης του οικισμού της Γαλάτιστας.

Το έργο, προϋπ. 36 εκατ.€, έχει ως σκοπό τη βελτίωση του επιπέδου της οδικής ασφάλειας στην  υφιστάμενη εθνική οδό που είναι μήκους 23,4χλμ. Οι παρεμβάσεις που θα γίνουν σε μήκος 20,4χλμ περιλαμβάνουν την κατά τόπους διαπλάτυνση, υπερύψωση, ενίσχυση και ανακατασκευή του οδοστρώματος, την κατασκευή (κρασπέδωση, σηματοδότηση, φωτισμό, γραμμική οδοσήμανση κλπ) 12 ισόπεδων κόμβων, την ανακατασκευή παράπλευρης οδού και την αναβάθμιση και ανακατασκευή των καθέτων και δευτερευουσών οδών στις θέσεις των κόμβων.

Πέρα από τις παραπάνω παρεμβάσεις στο αντικείμενο της εργολαβίας περιλαμβάνονται τεχνικά έργα (τάφρος, οχετοί, τοίχοι αντιστήριξης), εργασίες σήμανσης – ασφάλειας και οριοθέτησης απαλλοτριωμένης ζώνης, εργασίες αποχέτευσης ομβρίων και αποστράγγισης, εργασίες αποκατάστασης οδικής ασφάλειας σε υφιστάμενες διασταυρώσεις, εργασίες ηλεκτροφωτισμού όλων των κόμβων και υποδομή φωτεινής σηματοδότησης.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window