ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

imagesΈνα βήμα μπροστά για την άσκηση της παιδικής προστασίας έκαναν οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Θέρμης μέσα από τη συμμετοχή τους σε συνάντηση φορέων για την παιδική προστασία χθες Τετάρτη 7 Μαρτίου. Κοινό συμπέρασμα στην ανταλλαγή απόψεων ανάμεσα στα στελέχη των δομών ήταν ότι πρόβλημα για την εφαρμογή των διαδικασιών παιδικής προστασίας αποτελεί η υποστελέχωση, καθώς και η έλλειψη συνεργασίας και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων. Η συνάντηση αφορούσε την ενημέρωση τόσο για τους άμεσα και έμμεσα εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίες, τοπικού και περιφερειακού επιπέδου, που σχετίζονται με την παιδική προστασία, όσο και για την διαδικασία και τους θεσμούς μέσα από τους οποίους προκύπτει και ασκείται η προστασία των παιδιών.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί και η ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι” κατέθεσαν τις εμπειρίες τους, εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους ενώ μετά από πρόταση των διοργανωντών αποφασίστηκε η  επανάληψη της συνάντησης τον Μάιο με στόχο την καταγραφή των αντίστοιχων εμπειριών από όλες τις δομές, ώστε με τα κατάλληλα συμπεράσματα να βελτιώσουν την εφαρμογή της παιδικής προστασίας, πρόταση που αποδέχτηκαν οι υπόλοιποι συμμετέχοντες.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης (Ε.Π.Α.Θ.), σε συνεργασία με την Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου της Γ’ Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ και την Παιδοψυχιατρική Υπηρεσία του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Κεντρικού Τομέα Θεσσαλονίκης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι Κοινωνικών Υπηρεσιών των Δήμων: Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Δέλτα, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Παύλου Μελά, από προϊσταμένους Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης της Περιφερειακής Δ/νσης Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, από στελέχη των Κέντρων Κοινότητας Παύλου Μελά, Καλαμαριάς και Χαλκηδόνας αλλά και από εκπαιδευτικό προσωπικό των Συμβουλευτικών Σταθμών Νέων Β/βάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικού Τομέα, Δυτικού Τομέα ν. Θεσσαλονίκης και νομού Πέλλας.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο