Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ενημέρωση|

apostaksh prwth

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία απόσταξης στη Δημοτική Κοινότητα Θέρμης, Καρδίας και Κάτω Σχολαρίου. Όπως είναι γνωστό το προηγούμενο χρονικό διάστημα ορίστηκε το δίμηνο απόσταξης για την παραγωγή τσίπουρου των μικρών αποσταγματοποιών (διήμερων) του Νομού Θεσσαλονίκης με απόφαση της Προϊσταμένης της Τελωνειακής Αρχής Περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές του Τριλόφου, Θέρμης, Βασιλικών, Καρδίας, Κάτω Σχολαρίου, Λακκιάς, Αγίας Παρασκευής, Αγίου Αντωνίου, Μονοπήγαδου, Περιστεράς, Λιβαδίου, Σουρωτής, Νέου Ρυσίου, Ταγαράδων, Πλαγιαρίου και Νέας Ραιδεστού ήδη απευθύνονται στο γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης (Δημαρχείο Βασιλικών γραφείο 3), και στο τηλ.:2396330032 από τις 8:30π.μ.-2:30μ.μ. για την έκδοση βεβαίωσης – απόσταξης τσίπουρου, όπου και καθημερινά προσκομίζουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για την συνολική παραγωγή του καλλιεργητή και αυτά αφορούν όλη την αποστακτική περίοδο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση με τις ημερομηνίες απόσταξης ανά περιοχή παρουσιάζεται ακολούθως:

Το Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης του Δήμου Θέρμης ανακοινώνει πως κοινοποιήθηκε η αρ.πρωτ.: 10458/11-9-2018 του Γ΄ ΤΕΛΩΝΕΙΟΥ ΕΦΚ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ με την οποία ορίζεται το δίμηνο απόσταξης στεμφύλων μικρών αποσταγματοποιών(έκταση αγροτεμαχίου προς απόσταξη έως 999 τ.μ.) για τις Δ/Τ Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, όπου αναφέρονται τα εξής:

 

Δ/Τ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΔΙΜΗΝΟ

ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ

ΤΡΙΛΟΦΟΣ

15/9/2018-14/11/2018

ΘΕΡΜΗ, ΚΑΡΔΙΑ, ΚΑΤΩ ΣΧΟΛΑΡΙ

25/9/2018-24/11/2018

ΒΑΣΙΛΙΚΑ-ΛΑΚΚΙΑ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ-ΜΟΝΟΠΗΓΑΔΟ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ, ΛΙΒΑΔΙ, ΣΟΥΡΩΤΗ, ΝΕΟ ΡΥΣΙΟ, ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ, ΠΛΑΓΙΑΡΙ, ΝΕΑ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ

1/10/2018-30/11/2018

apostaksh tsipoyroy 4apostaksh tsipoyroy 2apostajh tsipoyroy 1

Οι ενδιαφερόμενοι αποσταγματοποιοί μπορούν να απευθύνονται στο γραφείο Αγροτικής Παραγωγής και Ανάπτυξης(Δημαρχείο Βασιλικών γραφείο 3), και στο τηλ.:2396330032 από τις 8:30π.μ.-2:30μ.μ. για την έκδοση βεβαίωσης απόσταξης στεμφύλων.
Απαραίτητα δικαιολογητικά: ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ, ΑΦΜ, Δήλωση ΟΣΔΕ 2018 ή Ε9 ή ενοικιαστήριο(για μισθωμένα αγροτεμάχια) στα οποία θα αναφέρεται απαραίτητα το αμπέλι, ο αριθμός και η περιοχή(χωρίς τα ανωτέρω δικαιολογητικά δεν θα δίνονται βεβαιώσεις).
Επίσης ενημερώνονται οι αμβυκούχοι ότι η αποσφράγιση των αμβύκων θα γίνει στο χώρο του Τμήματος Δικαστικού, πριν την κεντρική πύλη των ΕΛ.ΠΕ.(Ελληνικά Πετρέλαια) στην Ιωνία Θεσσαλονίκης. Οι άμβυκες είναι δυνατόν να αποσφραγίζονται ένα 12άωρο πριν την έναρξη της πρώτης άδειας απόσταξης, και θα δηλώνουν τα τυχόν αδιάθετα αποθέματα τους από τις προηγούμενες αποστακτικές περιόδους και κατά την αποσφράγιση, σε ειδικό έντυπο που θα τους χορηγηθεί και κατά την έκδοση της πρώτης άδειας απόσταξης των στεμφύλων τους στην αίτηση-δήλωση μικρού αποσταγματοποιού.
Τέλος σε περίπτωση που στο Τελωνείο προσέρχεται αντιπρόσωπος είτε του αμβυκούχου, είτε του αμπελουργού απαιτείτε εξουσιοδότηση.

 

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Close Search Window