ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΕΙΣ:

243

                                                  Τετρακόσια κιβώτια με είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες παρέδωσε την Τρίτη 29 Μαρτίου ο δήμος Θέρμης στον δήμο Παιονίας. Δεκαμελής αντιπροσωπεία εθελοντών της πολιτικής προστασίας με επικεφαλής τον δήμαρχο Θόδωρο Παπαδόπουλο βρέθηκαν στην έδρα του δήμου Παιονίας, στο Πολύκαστρο, συνοδεύοντας το φορτηγό με τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία με ευθύνη του δήμου Παιονίας θα διανεμηθούν στους περίπου τρεις χιλιάδες πρόσφυγες που διαμένουν στο κέντρο φιλοξενίας της Νέας Καβάλας.

Η βοήθεια συγκεντρώθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής και του νομικού προσώπου του δήμου και με την πολύτιμη συνδρομή των εθελοντών του δήμου, των υπευθύνων στις κοινωνικές δομές, των δασκάλων και νηπιαγωγών, και φυσικά, την αυθόρμητη ανταπόκριση των δημοτών. Τα τετρακόσια κιβώτια που παραδόθηκαν περιείχαν χαρτικά, είδη προσωπικής υγιεινής, τρόφιμα μακράς διαρκείας (βρεφικά γάλατα, νερά, χυμοί κ.ά), και παπούτσια κ.λπ. Την αντιπροσωπεία του δήμου Θέρμης υποδέχθηκε ο δήμαρχος Παιονίας Χρήστος Γκουντενούδης ο οποίος δια μέσω του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου και των εθελοντών ευχαρίστησε όλους τους πολίτες της Θέρμης για την πολύτιμη βοήθεια και τη συμπαράστασή τους. Οι δύο δήμαρχοι επισκέφθηκαν και το κέντρο φιλοξενίας στη Νέα Καβάλα όπου συνομίλησαν με τον διοικητή του κέντρου καθώς και με πρόσφυγες οι οποίοι φιλοξενούνται σε αυτό.
Η αποστολή βοήθειας για τους πρόσφυγες η οποία παραδόθηκε στο δήμο Παιονίας ήταν η δεύτερη κατά σειρά που έχει διοργανώσει ο δήμος Θέρμης. Είχε προηγηθεί ανάλογη αποστολή στις 17 Οκτωβρίου στην Ειδομένη. Η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες συνεχίζεται από τον δήμο Θέρμης. Προς το σκοπό αυτό έχει μάλιστα συγκροτηθεί επταμελής διαπαραταξιακή επιτροπή συντονισμού των δράσεων για παροχή βοήθειας και αλληλεγγύης προς τους πρόσφυγες.


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Comments are closed.

Μετάβαση στο περιεχόμενο