Ανακοινώσεις, Ενημέρωση|

Φωτογραφία0370Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από τα ξημερώματα και τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς από τις πρώτες πρωινές ώρες ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις, οι οποίες συνοδεύονται από θυελλώδεις ανέμους και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.
Συγκεκριμένα, από τις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά του Δήμου Θέρμης με το ύψος του χιονιού αυτή την ώρα (2:00 μ.μ.) να φτάνει τα 6 εκ. και τη θερμοκρασία να είναι 2 με 4 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Ο Δήμος Θέρμης από τις πρώτες κιόλας ώρες εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων με εκχιονιστικό μηχάνημα και αλατιέρα καταβάλλουν προσπάθειες να διατηρηθεί ανοιχτό το Ε.Ο. δίκτυο από Περιστερά προς Λιβάδι και από Λιβάδι προς Πετροκέρασα . Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Συντήρησης, Αυτεπιστασίας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης κ. Βασίλειο Μουστάκα απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού εξαιτίας των χιονοπτώσεων και του παγετού που επικρατεί.
Συγκεκριμένα οι οδηγοί που κατευθύνονται στις ορεινές περιοχές Λιβάδι, Περιστερά και Πετροκέρασα θα πρέπει να διαθέτουν χιονολάστιχα ή να είναι προμηθευμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.
«Απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς λόγω των έντονων φαινομένων είναι υπαρκτή η πιθανότητα ολισθηρότητας του οδοστρώματος λόγω των χιονοπτώσεων και του παγετού, και είναι ορατός ο κίνδυνος πτώσεων αντικειμένων από τους ισχυρούς ανέμους.
Η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης είναι σε ετοιμότητα, ωστόσο απαιτείται και οι πολίτες να επιδείξουν την αναγκαία προσοχή και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις, για λόγους πρόληψης τόσο ατυχημάτων όσο και προβλημάτων», τονίζει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, συμπληρώνοντας ότι σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και περιστατικών οι δημότες Θέρμης μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 6974 630269 προκειμένου να επιλυθούν τα κατα τόπους προβλήματα.

 


Κοινοποιήστε αυτό το άρθρο

Αφήστε μια απάντηση

Close Search Window